XXII skupština Lokal presa

Poslovno udruženje Asocijacije lokalnih i nezavisnih medija Lokal pres će u  period od 30. novembra do 2. decembra organizovati godišnju skupštinu. Tematski, XXII skupština će biti posvećena problemima implementacije Zakona o javnom informisanju i medijima, kao i efektima Zakona o autorkim pravima na lokalne medije.

Tokom  trodnevnog skupa, koji se održava u Hotelu “Čigota” na Zlatiboru, razgovaraće se o primeni sistema projektnog sufinansiranja na lokalne medije, a učesnici će od medisjkih poslenika iz Slovenije moći da čuju iskustva projektnog sufinansiranja i funkcionisanja lokalnih medija u Sloveniji.

U okviru skupštine za članstvo će biti organizovana i dva treninga – prvi je namenjen novinarima – fotoreporterima, a drugi predastvnicima Lokal presa koji kao članovi komisija učestvuju u evaluaciji medijskih projekata.

Održavanje Dvadesetdruge godišnje skupštine Poslovnog udruženja asocijacije nezavisnih lokalnih medija „Lokal pres“  kao i radionice ’’Novinar – fotoreporter’’ finansijski je podržano od  strane NED.

Organizaciju okruglog stola ’’Projektno finansiranje – iskustvo lokalnih medija iz Slovenije’’ finansijski je podržao OEBS.

Održavanje radionice ’’Autorska prava – upotrebe i zloupotrebe u lokalnim medijima’’ i  kao i za evaluatore finansijski je podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Materijal za skupštinu:

AGENDA XXII SKUPSTINE

Izveštaj o realizaciji zaključaka sa Dvadesetprve Skupštine LP

Izveštaj o sprovođenju programskih aktivnosti

Bilans stanja

Bilans uspeha