Dan pred početak likvidacije plaćeno zatamnjivanje 5 vozila

Vlast u Kikindi zatamnila stakla na službenim vozilima novcem koji je skinut sa računa  JKP “6. oktobar”, iako ih je lokalna samouprava kao osnivač prethodno preuzelaBanerIstripovani

Sa računa Javnog komunalnog preduzeća (JKP) “6. oktobar” iz Kikinde prošle godine plaćene su fakture za zatamnjivanje ukupno pet vozila, iako neka od njih uopšte nisu ni bila u vlasništvu ovog preduzeća – otkriva VK.

Piše: Dijana Subotički Miletić

http://rtv-vk.rs/index.php/novo/treca-prica

Novosadskoj firmi Auto NS GlassService doo, Rumenački put broj 152, sa računa JKP “6. oktobar” iz Kikinde 14. maja 2015. godine uplaćeno je 52.500,00 dinara na osnovu računa za montažu folija na vozilima. Fakture za avansnu uplatu zavedene su u JKP “6. oktobar” tek dva meseca nakon uplate avansa  i to 7. jula 2015.godine, kada je “6. oktobar” već ušao u proces likvidacije (koji je prema evidenciji skoda sa potpisomAgencije za privredne registre zvanično otpočeo 12. juna 2015. godine).

Fakturisane su usluge zatamnjivanja stakala na vozilima: škoda A5 oktavija,  opel astra H (KI 011 NŽ),  ford mondeo ( KI 010 UČ),  VW passat (KI 021 ŽB),  kao i VW caddy (KI 022 AK). Prva tri vozila nisu vlasništvo JKP “6. oktobar”, pa se postavlja pitanje kome pripadaju? Pasat i kedi (cady) bili su u  vlasništvu JKP-a, ali njima raspolaže  Opština Kikinda od 15. aprila 2015. godine. Naime, prema Zapisniku o primopredaji vozila, mehanizacije i priključaka za vozila i mehanizaciju, odluka Nadzornog odbora “6. oktobra” o primopredaji doneta je 25.2.2015. godine, a  sam zapisnik sačinjen je u aprilu i potpisali su ga v.d. direktor “6. oktobra” Živko Popadić i načelnik opštinske uprave Ljuban Sredić

TABELA VOZILA ZATAMNJENIH STAKLA

To što tri automobila koja su zatamnjena o trošku “6. oktobra” nisu u zapisniku povlači pretpostavku da to nisu ni ranije bila vozila tog javnog preduzeća. Zanimljivo je da su sve fakture datumirane na 9. i 10. jun, što znači dva i tri dana pred registraciju likvidacije, o čemu je odluka doneta na sednici Skupštine opštine u maju 2015.

Ostaje pitanje koliko ima racionalnog u samom poslu, jer su vozila data na „pozajmicu“, iako su u opštini već započeli pripremne radnje za gašenje preduzeća.

Načelnik opštinske uprave Ljuban Sredić u izjavi za VK kaže da su na osnovu odluke, odnosno rešenja ljuban sredic sa potpisompredsednika opštine, sada gradonačelnika Pavla Markova ta vozila data na privremeno besplatno korišćenje novoformiranom JP za komunalnu infrastrukturu i usluge „Kikinda“.

-Pet putničkih automobila je dato opštini na korišćenje, to su passat, tri pola i kedi i opština koristi te automobile, održava, servisira i sve ostalo- precizirao je Sredić i dodao da ne zna ništa o zatamnjivanju vozila.

Kako nezvanično saznajemo, pasatom na kojem su zatamnjena stakla  gradonačelnika Pavla Markova najčešće dovoze i odvoze sa posla iz Kikinde do kuće u Beogradu, dok škodu najčešće koristi za obilazak terena kada poziva predstavnike medija da pogledaju neke radove.

Preuzimanje dokumentacije zapisnika o primopredaji vozila, i fakture za zatamljivanje stakala:

http://rtv-vk.rs/images/treca/Auto%20GlasService.pdf

http://rtv-vk.rs/images/treca/zapisnik%20o%20primopredaji%20vozila%20mehanizacije.pdf

nuns u fokusu