Јуриш на нове титуле

Драган Чича и у протеклој години потврдио вансеријски шаховски таленат

 

Пре две године млађани шахиста оџачке Младости Драган Чича проглашен је за спортисту године у нашој општини. Прошле године са још бољим резултатима заузео је вицешампионску позицију. А година је била за памћење: на Јуниорском првенству Војводине заузео је 9. место. На турниру у Београду био је други. На Државном првенству у Врњачкој Бањи у решавању шаховских проблема је постао првак Србије, у брзопотезном шаху био је 10., а у редовном шаху поделио је од 5.-12. места. Уследио је позив за Јуниорску државну репрезентацију са којом у Суботици у конкуренцији тридесет екипа из 28 земаља освајају ван конкуренције треће место. А онда је уследио шлаг на торту у његовој досадашњој каријери и освајање титуле првака Европе у решавању шаховских проблема у Суботици…

 

Оџачки јединствени спортски бисер Драган Чича је одличан ученик осмог разреда и ускоро ће највероватније у Математичку гимназију у Нови Сад. Његов блистав шаховски развој попримиће још снажнију димензију, а ми ћемо се убрзо хвалити како је Чича велемајстор из Оџака, наш Чича!

 

Недавно је од Демократске Странке Србије на поклон добио лап топ, што ће му омогућити још бржи шаховски развој, а за ,,Наше новине“ каже: – И у овој години ћу се трудити да постижем добре резултате. Много тога ће зависити и од мојих родитеља који у овим тешким временима често због недостатка новца не могу да ме пошаљу на такмичење или ми приуште тренера, али се свакако за мене и брата жртвују често изнад својих могућности, због чега смо им обојица бескрајно захвални. Знам да се радују више него ја свакој освојеној титули као и многи грађани оџачке општине и зато ћу све од себе дати да постигнем што боље резултате и на Државном и на Европском првенству.