Volim ovu zemlju

Stavovi sa ulice

– Motiviše me ono što me uvek motiviše, što me je motivisalo svih ovih meseci, od maja, i pre kada sam išao na proteste. Volim ovu zemlju. Želeo bih da živim u normalnoj zemlji i demokratskoj zemlji u kojoj postoje institucije i u kojoj možemo normalno da živimo i da se bavimo lepšim stvarima, a da ne moramo da mislimo o izbornoj krađi, bezbednosti, inflaciji, slobodi medija, ljudskim pravima…

Aleksa Madžarević, privatna arhiva
Aleksa Madžarević, privatna arhiva

Motivisala me je vlast i svi ti problemi i izborna krađa koja se dogodila 17, decembra. Prijavio sam se da budem kontrolor – 24 sata sam proveo kao kontrolor, od pola 6 ujutru, pa sam ispratio materijal i džakove i tako čekao pet sati. Dvadeset četiri sata sam 17. decembra bio aktivan i angažovan. I onda kad čujem da je neko preselio 40000 ljudi u Beograd, koliko je učinio naš trud i rad besmislenim – to me učinilo jako besnim.

Moja očekivanja i želje su da se više priča sa studentima. Možemo i mi sami kao studenti koji smo aktivniji i angažovaniji da organizujemo tribine po fakultetima, da budemo ispred fakulteta, da pričamo, da pozivamo (studente) da dođu, delimo neke materijale. Mislim da je to najbolji način da se podigne svest i poveća masovnost ovih protesta.

Aleksa Madžarević, student Mašinskog i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu