Tri medalje za AK Kraljevo na Prvenstvu Srbije održanom u Kraljevu

Najtalentovaniji atletičari Srbije ponovo su se prethodnog vikenda takmičili u Kraljevu, obarani državni rekordi, bilo više od 200 učesnika

Kraljevački atletski stadion opet je bio domaćin najtalentovanijih atletičara Srbije. Ovogodišnje prvenstvo Srbije za seniore i seniorke i mlađe juniorke i juniore održano je 29. i 30. jula, a više od 200 sportista takmičilo se u 41 disciplini. Prvog dana ostvaren je neverovatan rezultat – Milica Emini iz AK Vojvodina oborila je državni rekord u disciplini 100 metara sa preponama i to drugi put za sedam dana. Emini je na Balkanijadi prošlog vikenda oborila rekord star 14 godina istrčavši 100 metara za 13.15 sekundi, a potom ga oborila samo sedmicu kasnije, sa rekordom od 12.99 sekundi, što predstavlja njen lični rekord i jedini rezultat ispod 13 sekundi.

                                                                                             foto Nenad Jerotijević

U disciplini 100 metara za seniore takođe je bilo uzbudljivih trenutaka, kao što je foto-finiš prvoplasiranog Danila Majstorovića (OAK Beograd) i Miloša Nisića (AK Top Jump), koji su trku završili sa vremenskom razlikom od samo jedne milisekunde.

Pored Milice, lični rekord istrčala je i Anja Lukić (OAK) koja je trku završila na drugom mestu sa 13.13 sekundi.

U bacanju koplja pobedila je Marija Vučenović (VNS) rezultatom 58.88m.

Boško Kijanović (OAK) pobedio je u trci na 400m sa 45.74s, dok je u ženskoj konkurenciji prvo mesto zauzela Maja Ćirić (ATB) sa 53.00s.                                                                                               foto Nenad Jerotijević

Aleksa Kijanović (OAK) prvak je države u disciplini 100 metara rezultatom 10.49 sekundi, dok je pobednica u seniorskoj konkurenciji Milana Tirnanić (CZB) sa 11.51 s, a Ivana Ilić (PBG)je  trku završila na drugom mestu sa 11.52s.

Strahinja Jovančević (CZB) pobedio je u skoku u dalj skokom iz pete serije od 7.88 m, dok je drugi bio Lazar Anić (RKG) sa 7.86 m.

U bacanju kugle šampion Srbije je Armin Sinančević (CZB) koji je imao samo dva ispravna hica i to u četvrtoj seriji 20.39 m i u šestoj seriji 20.41 m, dok je Asmir Kolašinac (OAK) bio drugi rezultatom  20.38 m.

Slavko Stević (SSM) pobedio je u skoku uvis, novim ličnim rekordom 2.25 m.

Drugi dan državnog prvenstva za seniore/ke i za juniore/ke u višeboju obeležio je još jedan državni rekord.

Luka Tomić (MLZ) postavio je novi nacionalni rekord u desetoboju za mladje juniore koji sad iznosi 6.459 bodova. Prethodni rekord bio je u vlasništvu Marka Beljanskog iz 2021. godine i iznosio je 6.458 bodova.

Angelina Topić (TJB) dvostruka je prvakinja države i to u skoku u dalj rezultatom 6.58 m i u skoku uvis rezultatom 1.90 m.                                                                                             foto Nenad Jerotijević

Boško Kijanović (OAK) pobedio je u trci na 200 m sa 21.00 s, dok je u ženskoj konkurenciji prvakinja države postala Ivana Ilić (PBG) rezultatom 23.59 s.

Dimitrije Novaković (MLZ) pobedio je u troskoku daljinom od 14.72 m.

Zbog izuzetne vrućine posećenost nije bila na zavidnom nivou, ali kako su sati odmicali, pristizalo je sve više gledalaca. Bio je prisutan veliki broj mladih volontera koji su za svoj rad i trud dobili simbolične nagrade. Drugog dana, zbog kiše, takmičenje je jedno vreme bilo prekinuto.

Članovi Atletskog kluba „Kraljevo“ osvojili su tri medalje. Srebrnim medaljama okitili su se Nikola Beljaković u desetoboju i Tamara Savić u sedmoboju, dok je bronzu, novim klupskim rekordom, osvojio Mario Glamazić u bacanju diska.

Beljaković se sa trećeg mesta  popeo na drugo, ubedljivom pobedom na 1.500 metara kao poslednjom disciplinom, dok je Savić drugo mesto potvrdila ubedljivom završnicom na 800 metara (do 20 metara pred cilj je vodila, ali je na kraju, trku ipak zavrila na drugoj poziciji).

 

 Viktor Nikolić –polaznik Letnje novinarske škole Lokal presa 2023.

 

Tekst preuzet sa: Portal Krug