Predstavljena knjiga „Naši smo“ povodom 800. broja Lozničkih novosti – Život u dve reči

Jubilarni, 800. broj Lozničkih novosti, obeležen je u društvu prijatelja, čitalaca i saradnika sinoć u Biblioteci Vukovog zavičaja, gde je ovim povodom posthumno predstavljena knjiga „Naši smo“ Zorice Višnjić, suvlasnice i prve glavne i odgovorne urednice prvih nedeljnih novina u Loznici.

Pored članova porodice, kolega iz redakcije i drugih medija, predstavljanju knjige prisustvovali su i gradonačelnik Vidoje Petrović, predsednica Skupštine grada Milena Manojlović Knežević, članovi Gradskog veća, i brojni građani.

U dve reči naslova zbirke kolumni cenjene lozničke novinarke stala je decenija i po postojanja novina koje je sa kolegama pokrenula 2008. godine, različitih događaja, kako u gradu tako i Srbiji, mnogo toga što su zajedno preživljavali članovi redakcije, čitaoci i građani Loznice. Na taj period podsetio je Vladimir Stanimirović, direktor LN.

– Kada je 21. marta 2008. godina izašao prvi broj Lozničkih novosti nismo razmišljali o brojevima već smo radili jedan po jedan. Nismo računali da li će to biti sto ili petsto brojeva a, evo, dogurali smo do osamstotog, što je za nas veliki uspeh i time se ponosimo. Uspeli smo da opstanemo svih tih 15 godina a, ono što je najvažnije, stekli smo poverenje naših čitalaca, koji nam daju snagu da istrajemo i dalje. Da nastavimo kako smo radili i do sada. Zorica mi je pre 15 godina predložila da osnujemo zajedničku firmu i da pokrenemo novine jer je smatrala da to nedostaje Loznici. Bila je uverena da ćemo uspeti, iako je to bio pionirski poduhvat jer su se pre toga novine pojavljivala svake dve nedelje, ne sedmično kao naše. Delile su se besplatno a mi smo izašli na tržište, na kioske. Pokazalo se da je ona bila veliki vizionar i da je verovala u to što je htela da uradimo – rekao je Stanimirović podsetivši da redakciju čine iskusni novinari kojima je profesionalan odnos prema poslu princip od kog ne odustaju.

Originalni tekst: Lozničke novosti