Počela Letnja novinarska škola u Kraljevu

Letnja novinarska škole za srednjoškolce iz Kraljeva, Kruševca i Novog Pazara, u organizaciji PU Lokal pres, počela je ponedeljak, 25. juna. Od predavačice Zorice Višnjić, predsednice upravnog odbora PU Lokal pres i Saveta za štampu, polaznici su prvog dana imali priliku da čuju šta je odgovorno novinarstvo i upoznaju se sa Etičkim kodeksom novinara Srbije.

Narednih dana naučiće se osnovima novinarstva, rada na različitim medijima, kao i sa ulogom društvenih mreža u novinarstvu. Prvo novinarsko iskustvo 13 srednjoškolaca steći će pišući o kraljevačkoj Grupi Grrupa, a posetiće i Kraljevačku televiziju, kako bi videli kako funkcioniše jedna lokalna redakcija.

Nakon petodnevne obuke u Hotelu „Botika“ u Kraljevu, polaznicima će biti omogućena i letnja praksa u lokalnim redakcijama.

Najboljim polaznicima na kraju prakse biće uručene nagrade – tableti. Pored toga, najbolji polaznici biće u prilici da pohađaju i napredni tečaj medijske fotografije i mobilnog novinarstva.

“Letnja novinarska škola“ organizuje se u okviru projekta „Young Media“ koji zajednički sprovode Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija Lokal pres i Dojče vele akademija.