Okrugli sto „Stavovi novinara i mogućnosti medijskih zakona“ održaće se i u Nišu

Nakon uspešno održanog okruglog stola u Boru o stavovima novinara i mogućnostima medijskih zakona, u sredu 13. decembra od 11 časova u Media i reform centru u Nišu o ovim pitanjima će ponovo razgovarati predstavnice Koalicije za slobodu medija, a istraživači će prikazati rezultate istraživanja o saznanjima, stavovima i predlozima medijskih radnika o Strategiji razvoja medijskog sistema Srbije.

Panelistkinje na okruglom stolu su bile aktivne učesnice u izradi izmena i dopuna Zakona o javnom informisanju i medijima kao i u oceni Zakona o elektronskim medijima: Marija Obrenović, predsednica Upravnog odbora PU „Lokal pres“ ,Izabela Branković, izvršna direktorka Asocijacije medija, Tamara Filipović Stevanović, generalna sekratarka Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Ivana Stevanović, izvršna direktorka Fondacije Slavko Ćuruvija.

Istraživači Duško Medić, Tijana Blagojev i Nedim Sejdinović će pre početka okruglog stola izneti rezultate istraživanja „Strategija razvoja medijskog sistema Srbije /2020-2025/ i njena implementacija: saznanja, stavovi i predlozi medijskih radnika“, u kome su učestvovali medijski radnici širom Srbije.

Okrugli sto i istraživanje su deo projekta „Jačanje medija za reformu medijskog sistema u Srbiji“, koji finansira Evropska unija.