Odgovorno novinarstvo i mladi

Letnja novinarska škola za mlade novinare srednjoškolce iz Šapca i Loznice počela je sa radom u Hotelu „Sloboda“ u Šapcu u ponedeljak, 3. jula 2023. godine u organizaciji  Poslovnog udruženja lokalnih nezavisnih medija ‘’Lokal pres’’.  Već prvog dana, trinaest polaznika je imalo priliku da razgovara sa svojim trenerima, novinarima lokalnih medija na temu odgovornog novinarstva i saradnje građana i lokalnih medija. Na petodnevnoj radionici koja će polaznike uvesti u svet novinarstva treneri su Nebojša Trifunović, novinar „Lozničkih novosti“ iz Loznice, Isidora Kovačević, urednica „Podrinskih“, Marija Živanović, novinarka „Glasa Podrinja“ i Nadežda Budimović, novinarka i predstavnica PU „Lokal pres“ u Komisiji za žalbe Saveta za štampu.

Pored novinarskih formi, mladi novinari će imati prilike da steknu prva iskustva u javnom nastupu, da kreiraju svoj prvi medijski sadržaj, da se upoznaju sa ulogom društvenih mreža u novinarstvu i da primene stečeno znanje i veštine u lokalnim medijima.

Letnja novinarska škola organizuje se u okviru projekta „Young Media“ koji zajednički sprovode Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija „Lokal pres“ i Dojče vele akademija.