MLADI KRALJEVA U SVOM „A. N. F. I. TEATRU“ 

„Grupu Grupa“ osnovao je Vladan Slavković, pre 11 godina, s namerom da mladim ljudima kroz svet glume pomogne da postanu samostalni i shvate koja su zapravo njihova interesovanja u životu.

Njihova posvećenost i timski duh pomogli su da ove godine organizuju peti po redu festival A. N. F. I. Teatar koji će se održavati u Kraljevu od 2.do 7.jula. Na repertoaru je 6 predstava, a podršku će im pružiti i brojna poznata imena kao što su Nebojša Dugalić, Branislav Trifunović, Nikola Kojo, Ognjen Radivojević…

Ono što su na početku imali bili su samo cilj i dobra volja. S obzirom da nikada nisu imali izvore finansiranja, bili su prinuđeni da predstave igraju čak i na ulici. Tako su na primer predstavu „Euridika“ pred brojnom publikom izveli baš u Ibru. Zajedničkim snagama su i iz stare napuštene zgrade, koju su komšije tretirale kao deponiju, izneli 2,5 tone đubreta i taj prostor iskoristili kao pozorišnu binu.

Vladan Slavković se do sada susreo sa mnogim klevetama na račun svog položaja i kaže da Grupa „Grupa“nije nikakav zlatni kavez, već mesto gde mladi uče kako da se suoče da svojim problemima u budućnosti.

Njihova vrata su uvek otvorena za mlade koji kroz zabavu, druženje i pozitivnu energiju žele da zaplove u glumačke vode.

Isidora Bogavac