“Local Voices- Global Exchange“

PU „Lokal pres“ je u avgustu objavio konkurs za najbolje ideje koje su primenjene tokom pandemije u okviru međunarodnog projekta „Lokalni glasovi – globalne promene“. Projekat  je osmišljen od strane DWA, a sproveden u organizaciji PU „Lokal pres“ /Srbija/, „Media Matter for Democracy“ /Pakistan/ i „Leaders of Tomorrow“ /Jordan/ uz finansijsku podršku Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke.

U projektu su učestvovali lokalni mediji iz Srbije, Pakistana i Jordana. Kao inovativna poslovna rešenja iz svake od partnerskih zemalja pred međunarodnim žirijem bilo je  prezentovano po 10 projekata ( ukupno 30), a najboljih 10 je nagrađeno sa po 6.000 evra u cilju daljeg razvoja.

“Local Voices- Global Exchange“ je međunarodni projekat koji ukazuje na sličnosti i potrebe saradnje i menjanja iskustava medija iz tri zemlje Pakistana, Jordana i Srbije. Iz Srbije su realizovana tri projekta i to su redakcije Kruševacgrada, Jugpressa i Radio Stare čaršije. Ovi mediji su u periodu od novembra 2021. do februara 2022. godine primenjivali inovativne modele u svom poslovanju u domenu saradnje sa građanima i oglašavanju.