Bővülő világháló Bezdánban

Hála a modern kommunikációnak, szülőhelyén talált munkát Bezdán Erik fiatal szakember

 

Világunk ma már elképzelhetetlen korszerű kommunikáció nélkül, s hogy napjainkban már nemcsak a városok, hanem a kisebb települések lakossága is gyorsan kommunikál a világháló által, az sokban a helyi, vállalkozó szellemű, tanult fiataloknak köszönhető. Így van ez Bezdánban is, ahol több szakember él ebből a szakmából, s egy hónapja közéjük tartozik Bezdán Erik fiatal informatikus is, aki nemrégiben nősült, és családjának életét és boldogulását Bezdánban képzeli el.

 

A település neve és a fiatalember családnevének azonossága ne adjon okot félreértésre, az egybeesésre tekintsünk úgy, mint a sors játékára: a fiatalok akkor maradnak szülőhe-lyükön, ha az ottani lehetőségek egybeesnek az ő vágyaikkal, elképzeléseikkel.

 

Egyelőre úgy tűnik, Bezdán Erik számára megoldást hozott ez az azonosság. Egy hónapja a zombori Somborstan által alapította Media KDS bezdáni munkatársa:

 

– Nagyon örülök, hogy adódott ez a munka a szülőfalumban – mondja.

 

– A vállalat hivatalosan a múlt év decemberétől működteti a településen a kábeltévé-hálózatot és a gyors internetszolgálatot. Nagy jelentőséget tulajdonít tevékenysége kiterjesztésének, amit az is jelzett, hogy a szolgáltatás ünnepélyes beindításán jelen volt Mirko Zorica, a Somborstan igazgatója, Tanja Zorica, a Media KDS elnök asszonya és Miroslav Zovko okleveles elektromérnök, akinek a nevéhez nemcsak a bezdáni hálózat terve fűződik: az ő tervei alapján működik a kábeltévérendszer Topolyán, Kishegyesen és Bácsfeketehegyen is. S hogy a falu számára is fontos ez a munka, a megnyitón való jelenlétével jelezte dr. Pfaff Mihály, a bezdáni helyi közösség tanácsának elnöke és a végrehajtó bizottság több tagja.

 

Azóta Bezdán Erik műszaki felelős és ügyintéző felügyelete alatt zökkenőmentes a szolgáltatás, és egyre több helybeli érdeklődik iránta.

 

– Technikailag korszerű és tartós, egy vevő antennarendszerből és optikai koaxiális hálózati rendszerből áll. A rendszer a lakosoknak kifogástalan földi és műholdas TV-programot nyújt. Gyors internetezést, perspektív telefonálást, videofelügyeletet biztosít – magyarázza.

 

Bezdánnak egyelőre csak egy bizonyos része van behálózva, de mivel elég nagy az érdeklődés (információt a 062/530-504-es telefonszámon adnak), ezért a hálózatot egy éven belül az egész falu területére ki szeretnék terjeszteni.