Sloboda – drugo ime za Grupu “Grupa”

Uoči održavanja petog po redu festivala Anfiteatar u Kraljevu, naša ekipa imala je priliku da razgovara sa organizatorima, članovima Grupe Grupa. Od aleternativne pozorišne trupe, koja postoji preko deceniju, saznali smo zanimljive stvari, kako o festivalu tako i o grupi kao kolektivu.

Osnivač “Grupe”, Vladan Slavković Slavko, nam je na lep način preneo deo atmosfere u kojoj rade, i upoznao nas kako sa lepim, tako i sa ne tako lepim stvarima sa kojima se susreću, a bilo je i takvih, i o tome kao i svemu ostalom u grupi otvoreno govore.

Sloboda, kao reč koja bi ih potpuno opisala, nešto je ka čemu teže i nešto što prenose na druge, boreći se protiv sistema koji teži da zaglupi masu. Vec dugi niz godina Grupa Grupa mladim ljudima prikazuje umetnost na poseban način, pruža slobodu govora i svojim predstavama prenosi realnu sliku sveta danas.

Festival “Anfiteatar”, čiji je organizator Grupa “Grupa”  održava se od 2. do 7. jula, u Kraljevu. Prve tri predstave, “Otpor”, “Eling i Kjel Bjarne” i ” Ponuda koja se ne odbija “, biće prikazane u staroj zgradi Radio Kraljeva, 2., 3. i 4. jula sa pocetkom od 21h. Dok će “Dok cekamo Godoa”, “Ribarske svadje” i “Beton mahala” biti prikazane u sali Pozorišta, 5., 6. i 7. jula, sa početkom od 21h. Na festivalu ce se predstaviti i gosti iz Beograda, Novog Sada, Novog Pazara i Sarajeva. Cena karte je 300 dinara i ona se moze preuzeti u Kafeteriji.

Anastasija Strunjaš

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
Pravna pomoć članicama PU „Lokal pres” 2018.

U 2018. godini nastavlja se višegodišnji projekat Pravna pomoć članicama PU „Lokal pres” čiji je cilj da doprinese višem stepenu profesionalizma članica PU „Lokal pres” i putem primene novinarskog kodeksa doprinese boljem i kvalitetnijem informisanju građana u lokalnim zajednicama. Projekat je finansijski podržan od strane Civil Rights Defenders Tokom projekta  planirane su aktivnosti: Zastupanja članica […]

DETALJI O PROJEKTU
Mladi mediji 2018.

PU Lokal pres u partnerstvu sa DW Akademiom i tokom 2018. godine realizuje trogodišnji projekat „Mladi mediji“. Ove godine PU Lokal pres će organizovati radionicu za multiplikatore tokom maja meseca u Kragujevcu, zatim još jednu Letnju novinarsku školu za srednjoškolce u junu u Kraljevu, kao i napredni trening iz novinarstva za najbolje polaznike prošlogodišnje i […]

DETALJI O PROJEKTU