Sloboda – drugo ime za Grupu “Grupa”

Uoči održavanja petog po redu festivala Anfiteatar u Kraljevu, naša ekipa imala je priliku da razgovara sa organizatorima, članovima Grupe Grupa. Od aleternativne pozorišne trupe, koja postoji preko deceniju, saznali smo zanimljive stvari, kako o festivalu tako i o grupi kao kolektivu.

Osnivač „Grupe”, Vladan Slavković Slavko, nam je na lep način preneo deo atmosfere u kojoj rade, i upoznao nas kako sa lepim, tako i sa ne tako lepim stvarima sa kojima se susreću, a bilo je i takvih, i o tome kao i svemu ostalom u grupi otvoreno govore.

Sloboda, kao reč koja bi ih potpuno opisala, nešto je ka čemu teže i nešto što prenose na druge, boreći se protiv sistema koji teži da zaglupi masu. Vec dugi niz godina Grupa Grupa mladim ljudima prikazuje umetnost na poseban način, pruža slobodu govora i svojim predstavama prenosi realnu sliku sveta danas.

Festival „Anfiteatar“, čiji je organizator Grupa „Grupa“  održava se od 2. do 7. jula, u Kraljevu. Prve tri predstave, „Otpor“, „Eling i Kjel Bjarne“ i “ Ponuda koja se ne odbija „, biće prikazane u staroj zgradi Radio Kraljeva, 2., 3. i 4. jula sa pocetkom od 21h. Dok će „Dok cekamo Godoa“, „Ribarske svadje“ i „Beton mahala“ biti prikazane u sali Pozorišta, 5., 6. i 7. jula, sa početkom od 21h. Na festivalu ce se predstaviti i gosti iz Beograda, Novog Sada, Novog Pazara i Sarajeva. Cena karte je 300 dinara i ona se moze preuzeti u Kafeteriji.

Anastasija Strunjaš