MLADI U BUJANOVCU U POTRAZI ZA BOLJIM PROVODOM

Bujanovački tinejdžeri ne kriju da je noćni provod u njihovom gradu monoton i da zabavu radije pronalaze u susednom Vranju

Pišu: Nevena JOVIĆ i Borivoje LAZIĆ

BUJANOVAC, 5. avgust 2017. – Mladi u Bujanovcu,u potrazi za boljim noćnim provodom,odlaze u Vranje jer u svom gradu osim nekoliko kafića nemaju nikakvu zabavu, pokazuje mini istraživanje Bujanovačkih.

–Prošlog vikenda,u novootvorenoj vranjskoj diskoteci Drama sreli smo mnoge naše sugrađane. Ovde u Bujanovcu jedini provod uveče je beskrajno sedenje u kafiću, priznaju Aleksandra Stojiljković (16) i Anđela Spasić (17).

Ove dve tinejdžerke dodaju da u centru sede u jednom kafiću, a da „u diskoteke izbegavaju da izlaze zbog čestih skandala“:

–Diskoteke nas ne privlače. Noćni provod u Bujanovcu je sve samo ne i zanimljiv, konstatuju one.

mladi1
Vukašin, Nemanja, Miloš i Dejan
U njihovom društvu našao se i Dejan Janjić (30), koji podseća da je ranije postojalo znatno više klubova i kafića u Bujanovcu i da je provod bio mnogo bolji i zanimljiviji
Nešto stariji tinejdžeri, Vukašin Jović (19), Nemanja Ristić (19) i Miloš Ristić (21), slažu se sa našim prethodnim sagovornicama, ističući da bolju zabavu pronalaze u vranjskim klubovima.

U njihovom društvu našao se i Dejan Janjić (30), koji podseća da je ranije postojalo znatno više klubova i kafića u Bujanovcu i da je provod bio mnogo bolji i zanimljiviji.

Na pitanje šta im nedostaje u Bujanovcu da bi im raspust bio zanimljiviji, naši sagovornici su jednoglasni:

–Koncerti, kulturna dešavanja, izložbe, pozorišne predstave i još nekoliko kafića i klubova!

Podsetimo da je leskovački Centar za razvoj juga Srbije nedavno objavio istraživanje o kulturnim potrebama mladih Albanaca, Srba i Roma u tri opštine juga Srbije, čije rezultate možete videti OVDE.

http://bujanovacke.co.rs/2017/08/05/mladi-u-bujanovcu-u-potrazi-za-boljim-provodom/

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
Primena medijske regulative u lokalnim zajednicama

Aktivnosti u okviru projekta ‘’Primena medijske regulative u lokalnim zajednicama’’ se sprovode putem organizovanja tri tematske debate u Boru, Kruševcu i Leskovcu i realizacije izveštaja o pritiscima na članice PU ‘’Lokal pres’’ tokom 2019. godine. Na debatama  će lokalni mediji, lokalne OCD i lokalne uprave biti informisani o ključnim elementima medijske strategije i najboljim načinima […]

DETALJI O PROJEKTU
Romkinje u Srbiji – život iza (ne)vidljivih zidova

Cilj projekta je unapređenje informisanja romske i neromske zajednice o položaju Romkinja u šest gradova Srbije, mogućnostima za ostvarivanje prava na obrazovanje, zapošljavanje, socio-ekonomskih prava, prava na zdravstvenu zaštitu i ličnih prava, te značaju prepoznavanja različitih vidova diskriminacije u društvu, te unapređenje informisanja romske i neromske zajednice, predstavnika udruženja građana i donosilaca odluka na lokalu […]

DETALJI O PROJEKTU