Povezalo se 8 medija iz 3 zemlje regiona

Young Media Lab u Šapcu, koji su zajednički organizovali PU Lokal pres i DW Akademia, povezao je 8 medija iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Novinari i urednici su kroz petodnevnu medijsku laboratoriju, upriličenu u Hotelu Sloboda u periodu od 24. do 28. februara, imali priliku da razvijaju svoje ideje za saradnju. 

U potanju su mediji koji su u protekle tri godine bili deo programa Young Media – Brate.rs, Youth Wibes, O Radio, Vugl i Puls mladih (RTV) iz Srbije, Karike.ba i OPBHRT iz Bosne i Hercegovine i Hexatorn, projekat Radio televizije Crne Gore.

Mediji u programu obraćaju se pre svega mladoj publici, a petodnevno druženje i rad iznedrili su već razrađene ideje za nekoliko budućih zajedničkih projekata.

Projekat Young Media započeo je 2017. godine, a od 2020. počinje novi trogodišnji ciklus. Pored Lokal presa u realizaciji učestvuju još i Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS), Savet za štampu i Asocijacija medija.

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
Primena medijske regulative u lokalnim zajednicama

Aktivnosti u okviru projekta ‘’Primena medijske regulative u lokalnim zajednicama’’ se sprovode putem organizovanja tri tematske debate u Boru, Kruševcu i Leskovcu i realizacije izveštaja o pritiscima na članice PU ‘’Lokal pres’’ tokom 2019. godine. Na debatama  će lokalni mediji, lokalne OCD i lokalne uprave biti informisani o ključnim elementima medijske strategije i najboljim načinima […]

DETALJI O PROJEKTU
Romkinje u Srbiji – život iza (ne)vidljivih zidova

Cilj projekta je unapređenje informisanja romske i neromske zajednice o položaju Romkinja u šest gradova Srbije, mogućnostima za ostvarivanje prava na obrazovanje, zapošljavanje, socio-ekonomskih prava, prava na zdravstvenu zaštitu i ličnih prava, te značaju prepoznavanja različitih vidova diskriminacije u društvu, te unapređenje informisanja romske i neromske zajednice, predstavnika udruženja građana i donosilaca odluka na lokalu […]

DETALJI O PROJEKTU