Novi Upravni odbor „Lokal presa“

Zorica Višnjić, glavna urednica „Lozničkih novosti“, nova je predsednica Upravnog odbora PU „Lokal pres“. FOT_6875 sredjenaNa godišnjoj skupštini udruženja, koja je održana u periodu od 1. do 3. decembra u Hotelu „Čigota“ na Zlatiboru, izabrano je novo rukovodstovo, koje će organizaciju predvoditi naredne dve godine.

Za pet mesta u Upravnom odboru redakcije su nominovale 12 kandidata i kandidatkinja.  Pored predsednice, tajnim glasanjem, za članove Upravnog odbora izabrani su – Dragan Đorđević, direktor „Sremskih novina“, Dejan Crnomarković, direktor i urednik „Nezavisnih narodnih novina Palanačkih“, Stojan Marković, direktor „Ozon medie“ iz Čačka i Mileva Malešić, direktorka Televizije Forum iz Prijepolja.

Tematski, skupština je bila posvećena implemantaciji Zakona o informisanju i medijima na lokalu. Na okruglom stolu pod nazivom ’’ Šta smo očekivali a šta dobili od Zakona o javnom informisanju i medijima’’ razgovaralo se  o efektima primene projektnog finansiranja na lokalne medije. FOT_6727 sredjena

Za članstvo su u okviru skupštine bila organizovana i tri treninga  ”Pisanje projekata za sufinansiranje medijskih sadržaja”, ”Krizni menadžment” i ”Evaluacija projekata”.

Skupštinu je u okviru projekta „Jačanje kapaciteta i održivosti lokalnih medija u Srbiji“ podržala organizacja NED (National Endowment for Democracy). U pitanju je privatna, neprofitna fondacija posvecćena rastu i jačanju demokratskih institucija širom sveta. Svake godine, uz finansijsku podršku američkog Kongresa, NED podržava više od 1.000 projekata nevladinih grupa iz inostranstva, koje se bore za demokratske ciljeve u više od 90 zemalja.

Održavanje radionice „Krizni menadžment“ podržano je od strane Ministarstva kulture i informisanja, u okviru projekta ”Jačanje kapaciteta i unapređenje profesionalnih standarda lokalnih medija”.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
MLADI

PU Lokal pres u partnerstvu sa MDI, KOMS i Novim magazinom sprovodi projekat pod nazovom MLADI, Cilj projekta je podška građanskom aktivizmu mladih jačanjem njihovog medijskog prisustva. Ideja projakta je da osposobi mlade ljude znanjem i alatima potrebnim za zastupanje njihovih interesa u medijskoj sferi, senzibilizacija i motivisanje medija da integrišu mlade I teme od […]

DETALJI O PROJEKTU
Abeceda u zagovaranju za medije i mlade

PU Lokal pres u periodu od 14. aprila 2019. do 31. oktobra 2019. godine sprovodi projekat pod nazovom “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade”. Opšti cilj projekta “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade” je jačanje demokratskog društva u Srbiji , utemeljenog na kulturi učešća građana u političkom procesu i doslednoj demokratskoj praksi. Specifični […]

DETALJI O PROJEKTU