Napredna obuka za najbolje polaznike Letnje novinarske škole

Za najbolje polaznike prošlogodišnje i ovogodišnje Letnje novinarske škole PU Lokal pres organizuje naprednu obuku medijske fotografije i video produkcije. Obuka je počela u ponedeljak, 9. jula, i trajaže do petka 13, jula, u hotelu Solaris u Vrnjačkoj banji.

Srednjoškolci iz Kraljeva, Niša, Vranja i Novog Pazara, njih desetoro, za to vreme imaće priliku da nauči osnove kadriranja,snimanja, montaže, novinske fotografije i video produkcije, ali i da obnovi znanje stečeno na prvom nivou kursa koji su pohađali.

Predavači i mentori su im Nebojša Radosavljević Raus, fotoreporter Blica, Jelena Đukić Pejić, novinarka Dojče velea i Marija Obrenović, novinarka saradnica Lokal presa.

“Letnja novinarska škola – napredni nivo“ organizovana je u okviru projekta „Young Media“ koji zajednički sprovode Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija Lokal pres i Dojče vele akademija.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
Primena medijske regulative u lokalnim zajednicama

Aktivnosti u okviru projekta ‘’Primena medijske regulative u lokalnim zajednicama’’ se sprovode putem organizovanja tri tematske debate u Boru, Kruševcu i Leskovcu i realizacije izveštaja o pritiscima na članice PU ‘’Lokal pres’’ tokom 2019. godine. Na debatama  će lokalni mediji, lokalne OCD i lokalne uprave biti informisani o ključnim elementima medijske strategije i najboljim načinima […]

DETALJI O PROJEKTU
Romkinje u Srbiji – život iza (ne)vidljivih zidova

Cilj projekta je unapređenje informisanja romske i neromske zajednice o položaju Romkinja u šest gradova Srbije, mogućnostima za ostvarivanje prava na obrazovanje, zapošljavanje, socio-ekonomskih prava, prava na zdravstvenu zaštitu i ličnih prava, te značaju prepoznavanja različitih vidova diskriminacije u društvu, te unapređenje informisanja romske i neromske zajednice, predstavnika udruženja građana i donosilaca odluka na lokalu […]

DETALJI O PROJEKTU