Grupa “Grupa” mala, ali odabrana

Grupa “Grupa“ organizuje u Kraljevu, u periodu od 2. do 7. jula, festival Anfitetatar, reviju predstava, čiji je cilj da animira kraljevačku publiku. Na repertoaru će se naći 6 predstava koje će izvesti mladi kraljevački, ali i umetnici iz cele Srbije. Festival je bio povod da sa glumcima Grupa “Grupe” i Vladanom Slavkovićem, koji je idejni tvorac, porazgovaramo o tome kako je ova zanimljiva trupa nastala.

– Grupa “Grupa” nastala je pre 11 godina sa ciljem pronalaženja mladih i talentovanih ljudi koji bi mogli postati nove zvezde Kraljevačkog pozorišta. Za 10 godina postojanja imali su 21 premijeru od kojih se svaka fokusira na svakodnevne situacije kao što su maloletnička delinkvencija, narkomanija i vršnjačko nasilje. Prva profesionalna predstava koju smo uradili u Kraljevu bila je predstava “Nezapaženi”, 2013. godine, kaže Vladan Slavković.

Među članovima ove grupe nalaze se i deca najmlađih uzrasta, ali i srednjoškolci. Cilj ove grupe je da što više dece pronađe ono što ih čini da se osećaju prijatno i da samim tim pronađu sebe i svoj karakter. Ova kraljevačka grupa je do sada izvela na studije glume čak 10 studenata, što iz Kraljeva, što iz Vrnjačke Banje.

Ovogodišnji Anfiteatar održaće se na 3 lokacije: malo dvorište OŠ “IV Kraljevački Bataljon”, stara zgrada “Elektromontaže” i u samo Kraljevačko pozorište. Karte za amfiteatar mogu se kupiti u kafiću “Kafeterija” u Hajduk Veljkovoj ulici i u Kraljevačkom pozorištu.

Magdalena Kovačević

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
Pravna pomoć članicama PU „Lokal pres” 2018.

U 2018. godini nastavlja se višegodišnji projekat Pravna pomoć članicama PU „Lokal pres” čiji je cilj da doprinese višem stepenu profesionalizma članica PU „Lokal pres” i putem primene novinarskog kodeksa doprinese boljem i kvalitetnijem informisanju građana u lokalnim zajednicama. Projekat je finansijski podržan od strane Civil Rights Defenders Tokom projekta  planirane su aktivnosti: Zastupanja članica […]

DETALJI O PROJEKTU
Mladi mediji 2018.

PU Lokal pres u partnerstvu sa DW Akademiom i tokom 2018. godine realizuje trogodišnji projekat „Mladi mediji“. Ove godine PU Lokal pres će organizovati radionicu za multiplikatore tokom maja meseca u Kragujevcu, zatim još jednu Letnju novinarsku školu za srednjoškolce u junu u Kraljevu, kao i napredni trening iz novinarstva za najbolje polaznike prošlogodišnje i […]

DETALJI O PROJEKTU