Opportunity banka udvostručila kreditni portfolio

Od maja 2007. kada se transformisala iz Štedionice, Opportunity banka je udvostručila ukupne plasmane mikro, malim preduzećima i poljoprivrednicima

Opportunity banka je od dobijanja licence od Narodne banke Srbije (maj 2007.) isplatila 2100 kredita u ukupnom iznosu od 15,5 miliona evra što je za 100% povećalo ukupan kreditni portfolio ove banke, čije je osnovno opredeljenje podrška malim privrednicima u Srbiji.

Najveći udeo u kreditnim plasmanima zauzimaju mikro-poslovni krediti koji se preduzetnicima i poljoprivrednicima odobravaju u iznosima od 500 do 10.000 evra, a ukupno ih je isplaćeno 1911. Osim ovih kredita, odobravaju se i mali poslovni krediti u visini od 10.000 do 20.000 evra i razvojni krediti čiji maksimalan iznos je i do 500.000 evra i koji su namenjeni malim i srednjim preduzećima i poljoprivrednim gazdinstvima.

Više od 20 % kredita isplaćeno je za pokretanje biznisa (start-up krediti), čime je otvoreno 587 novih radnih mesta. Podrška početnicima u biznisu najpotrebnija je u područjima gde je došlo do gašenja ili privatizacije velikih preduzeća čime je veliki deo radno sposobnog stanovništva ostao bez zaposlenja.

Uz poslovne kredite, Opportunity banka stalno širi asortiman svojih proizvoda, pa je tako u novembru uveden i ebanking za sve poslovne klijente koji u banci imaju otvoren tekući račun. Planovi za narednu godinu podrazumevaju širenje mreže filijala kako bi se omogućio pristup bankarskim uslugama što većem broju stanovnika, uključujući i one koji nisu u žiži interesovanja drugih komercijalnih banaka.

Glavni partner Opportunity banke u Srbiji je Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Od 2001. godine do danas USAID je organizaciji Opportunity International dodelio sredstva u ukupnom iznosu od 11.96 miliona dolara, u cilju osnivanja održive finansijske institucije odnosno Opportunity banke.


Dodatne informacije: Profit Media Konsalting d.o.o. Beograd
Lela Sakovic, tel. 011 3286 888, mob 063 599 409
www.obs.co.yu

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
Pravna pomoć članicama PU „Lokal pres” 2018.

U 2018. godini nastavlja se višegodišnji projekat Pravna pomoć članicama PU „Lokal pres” čiji je cilj da doprinese višem stepenu profesionalizma članica PU „Lokal pres” i putem primene novinarskog kodeksa doprinese boljem i kvalitetnijem informisanju građana u lokalnim zajednicama. Projekat je finansijski podržan od strane Civil Rights Defenders Tokom projekta  planirane su aktivnosti: Zastupanja članica […]

DETALJI O PROJEKTU
Mladi mediji 2018.

PU Lokal pres u partnerstvu sa DW Akademiom i tokom 2018. godine realizuje trogodišnji projekat „Mladi mediji“. Ove godine PU Lokal pres će organizovati radionicu za multiplikatore tokom maja meseca u Kragujevcu, zatim još jednu Letnju novinarsku školu za srednjoškolce u junu u Kraljevu, kao i napredni trening iz novinarstva za najbolje polaznike prošlogodišnje i […]

DETALJI O PROJEKTU