Slobodne “Kikindske”

Dragi čitaoci,

Ove nedelje izlazi 319 broj Kikindskih koje uređuje Željko Bodrožić sa malom, ali odabranom ekipom. Zašto je potrebno da nastavimo sa radom, ako će Informativni centar na čelu sa Ilijom Bulajićem i Ljiljanom Vitas Simić izdavati opštinske novine?

Po našem ubeđenju razloga je mnogo. Prvi je da mi to znamo da radimo. Kikindske su stekle zavidnu reputaciju u Srbiji. Jedan su od najčešće citiranih lokalnih medija. U medijskom galimatijasu koji trenutno postoji u našoj zemlji, uspeli smo da izborimo i zadržimo poziciju aktuelnog i otvorenog glasila kojem je jedan od najvažnijih intresa javnost i građani. Možete reći da smo tendenciozni, preoštri, pristrasni, ali mi znamo da pravimo novine.

Drugi razlog je pobeda politička opcije za koju ne verujemo da će doneti boljitak našoj opštini. Prvi potezi koji su napravljeni ukazuju da se procedure neće poštovati. Već na prvom konstitutivnom zasedanju lokalnog parlamenta načinjeni su propusti. Nisu formirana ni skupštinska tela, a već se na dnevnom redu našla smena direktora javnih preduzeća, a od svega je na prvom mestu bila smena u Javnom preduzeću Informativni centar. Obrazloženje da je situacija katastrofalna, bar u našem slučaju, bilo je potpuno neumesno. Smena je napravljena ne iz organizacionih ili razloga lošeg poslovanja, već isključivo zbog toga da se opštinska javna glasila, Kikindske i Radio Kikinda načine propagandnim sredstvom u funkciji partije na vlasti, čemu smo se opirali svih ovih godina, a o čemu najbolje svedoče naše plate i stalna kritika iz prethodnog skupštinskog saziva.

Ali, nećemo kukati. Pokušaćemo ponovo. Daćemo sve od sebe da novine koje ste i do sada kupovali zadrže kvalitet, ako već ne postanu bolje. Nedostatak sredstava, tehnike i prostora su samo prve prepreke koje ćemo, nadamo se, savladati. Na ostale smo navikli i naučili da ih pređemo. Nadamo se da ćete i dalje uživati čitajući Kikindske.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
MLADI

PU Lokal pres u partnerstvu sa MDI, KOMS i Novim magazinom sprovodi projekat pod nazovom MLADI, Cilj projekta je podška građanskom aktivizmu mladih jačanjem njihovog medijskog prisustva. Ideja projakta je da osposobi mlade ljude znanjem i alatima potrebnim za zastupanje njihovih interesa u medijskoj sferi, senzibilizacija i motivisanje medija da integrišu mlade I teme od […]

DETALJI O PROJEKTU
Abeceda u zagovaranju za medije i mlade

PU Lokal pres u periodu od 14. aprila 2019. do 31. oktobra 2019. godine sprovodi projekat pod nazovom “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade”. Opšti cilj projekta “Abeceda u zagovaranju za medije i mlade” je jačanje demokratskog društva u Srbiji , utemeljenog na kulturi učešća građana u političkom procesu i doslednoj demokratskoj praksi. Specifični […]

DETALJI O PROJEKTU