Događaj #ZaštoSamOvde – Proglas o slobodi medija

Događaj #ZaštoSamOvde – Proglas o slobodi medija

Uputstvo za promociju i komunikaciju na društvenim mrežama

 1. Veoma je važno da u celoj kampanji učestvuje što više ljudi, na bilo koji način. Zato pokušajte da uradite sve što je u vašoj mogućnosti a pomenuto je u ovom uputstvu.

 

 1. Prosledite uputstvo svakom pojedincu ili organizaciji za koje mislite da bi želeli da se uključe.

 

 1. U svakoj online komunikaciji koja je vezana za događaj u četvrtak, koristite hashtagove:

#ZastoSamOvde #ZaSloboduMedija #StojimUzVranjske

 

 1. Shareujte sve sadržaje koji su vam zanimljivi a nose pomenute hashtagove, onoliko koliko možete a da ne udavite svoje prijatelje J

 

TIZER KAMPANJA PROMOCIJE DOGAĐAJA

 1. Što pre danas (sreda), shareujte sliku sa cenzurisanom pozivnicom na svojim FB, Twitter i Instagram profilima, bez dodatnih objašnjenja, uz hashtagove.

 

 1. Sat vremena nakon postavljanja slike, shareujte na svojim profilima link ka događaju: https://www.facebook.com/events/161427127774053, uz hashtagove i prateći tekst kojim pozivate ljude da se pridruže događaju na kome ćemo objaviti početak zajedničke borbe za slobodu medija u Srbiji

 

 1. Pozovite sve prijatelje koji bi mogli biti zainteresovani za događaj klikom na Share/Invite dugme na događaju – ovo je uvek najefikasniji način da se privuku posetioci. Čak i ako ne budu mogli da dođu, biće uključeni u sva događanja na stranici događaja i moći će da prate online prenos.

KAMPANJA #ZaštoSamOvde i prenos događaja

Kampanja se sastoji u snimanju i sharovanju na društvenim mrežama kratkih video snimaka (najduže 30sec), snimljenih telefonom ili kompjuterskom kamerom, u kojima obični građani, novinari, urednici, predstavnici medija i organizacija civilnog društva – dakle, ko god želi da učestvuje – odgovaraju na pitanje Zašto sam deo borbe za slobodu medija u Srbiji. Ako želite da učestvujete, pozivamo vas da učinite sledeće:

 1. Snimite video (idealno u zatvorenom prostoru, da ne bi bilo buke ili drugih šumova, i pri dobrom osvetljenju) u kome odgovarate na pitanje zašto ste deo cele ove akcije – zašto mislite da je važno za za vas lično i/ili za naše društvo.

Postavite video na svoj profil i/ili profil organizacije koju predstavljate, uz hashtagove #ZastoSamOvde #ZaSloboduMedija #StojimUzVranjske

 

 1. Ako predstavljate neku organizaciju ili medij, sasvim je u redu da snimak napravite u radnom prostoru, sa kolegama ili bez njih, ispred logoa organizacije… Kako god želite i mislite da će biti dobro.

 

 1. Postavite video na svoj ili organizacioni profil sutra (u četvrtak) u podne ili nakon toga.

 

 1. Pošaljite video na adresu info@zaslobodumedija.rs. Ako želite da učestvujete u daljim akcijama, i ako do sada niste bili u kontaktu sa grupom za slobodu medija, u mailu napišite i svoje ime, telefon I mail (i ime organizacije, ako nam se obraćate u njeno ime)

 

 1. U četvrtak, malo posle 20h, počećemo prenos uživo događaja iz Dorćol placa, koji će moći da se prati na stranici Za slobodu medija. Šerujte prenos na svojim profilima na društvenim mrežama, kao i druge sadržaje koji se u tom trenutku budu pojavljivali pod hashtagovima akcije.

 

Share on Facebook3Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

PROJEKTI

JAVNI POZIVI/KONKURSI 2018

Aktuelni javni pozivi i konkursi za sufinasiranje medijskih sadržaja u 2018. godini, novinarske i medijske nagrade…

DETALJI O PROJEKTU
Pravna pomoć članicama PU „Lokal pres” 2018.

U 2018. godini nastavlja se višegodišnji projekat Pravna pomoć članicama PU „Lokal pres” čiji je cilj da doprinese višem stepenu profesionalizma članica PU „Lokal pres” i putem primene novinarskog kodeksa doprinese boljem i kvalitetnijem informisanju građana u lokalnim zajednicama. Projekat je finansijski podržan od strane Civil Rights Defenders Tokom projekta  planirane su aktivnosti: Zastupanja članica […]

DETALJI O PROJEKTU
Mladi mediji 2018.

PU Lokal pres u partnerstvu sa DW Akademiom i tokom 2018. godine realizuje trogodišnji projekat „Mladi mediji“. Ove godine PU Lokal pres će organizovati radionicu za multiplikatore tokom maja meseca u Kragujevcu, zatim još jednu Letnju novinarsku školu za srednjoškolce u junu u Kraljevu, kao i napredni trening iz novinarstva za najbolje polaznike prošlogodišnje i […]

DETALJI O PROJEKTU