Za RTK “Kruševac” devet miliona

Iz budžeta namenjenog finansiranju medijskih projekata u Kruševcu gotovo dve trećine sredstava otići će bivšoj gradskoj medijskoj kući čiji je vlasnik nakon prvatizacije postao lokalni biznismen Radoica Milosavljavić.

Od 15.650.000 dinara, koliko je na konkursu raspodeljeno, 9.200.000 pripalo je RTK „Kruševac“. Televizija je, odlukom komisije, dobila 6,4 miliona, radio u sastavu ove kuće 2,6 miliona, a portal 200.000 dinara.

Na konkurs, koji je Grad Kruševac raspisao početkom marta, stiglo je 23 prijave. Komisija koju su činili predstavnici novinarskih i medijskih udruženja i medijski stručnjaci, odlučila je da se novcem iz lokalnog budžeta sufinansira 14 projekata.

Pored RTK „Kruševac“ sredstva su dobili i Sportska televizija Udruženja građana „Lastavica“, Televizija Kanal 12-037, RTV „Rubin“, lokalni nedeljnik Grad, izdavača Albos doo, kao i portal u vlasništvu iste firme. Podržani su i projekti produkcija Albatros, Guliver, Zan media, ADD, Planeta, te Centra za istraživačko novinarstvo Kruševac.