U Svilajncu četiri miliona za projekte

Iz budžeta Opštine Svilajnac za realizaciju medijskih projekata odobreno je četiri miliona dinara. Po odluci komisije novac je raspodeljen na šest medijskih projekata. Najviše novca, 2.200.000 dinara, dobila je TV Centar iz Svilajnca za projekat „Moj Svilajnac“.

Radio Čičica će za realizaciju projekta „Buđenje i slično“ imati na raspolaganju 800.000 dinara. Agencija Beta 200.000 i Preduzeće Dan graf, izdavač dnevnog lista „Danas“ dobili su po odluci komisije po 200.000 dinara, a sajt centralmedia.rs iz Jagodine 100.000.

Na konkurs koji je Opština Svilajnac raspisala 21.01.2016. godine prijavilo se 11 medija. Prijava preduzeća Pomoravski glasnik DOO iz Ćuprije odbačena je jer ni u naknadno određenom roku ova firma nije dostavila traženu dokumentaciju.

Komisija koju su činili predstavnici novinarskih i medijskih odlučila je da se iz budžeta ne sufinasiraju projekti medijskih kuća „Palanka info“ iz Smederevske Palanke, Nedeljnika iz Smederevske Palanke, RTV Jasenica iz Smederevske palanke i RTV Kanal M iz Paraćina.