U Raškoj najviše para Kopernikusu

Gotovo sav novac nemenjen projektnom sufinansiranju medija u Raškoj dobila nekadašnja opštinska medijska kuća čiji je vlasnik nakon privatizacije postao Kopernikus

Odlukom Opštine Raška, donetom nakon okončanja konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja, najveći deo novca sliće se u kasu “Kopernikus radio televizije Raška”. Nekadašnja opštinska medijska kuća, čiji je vlasnik nakon privatizacije postala kablovska mreža Kopernikus, dobiće 2.464.000 dinara, od 2.534.000 dinara, koliko je konkursom bilo predviđeno.

Kako je objavljeno u Rešenju o raspodeli sredstava preostalih 70.000 dinara dodeljeno je radiju “Sto plus” koji posluje u sastavu Beta pres doo.

Opština Raška raspisala je konkurs 30. oktobra. Zbog činjenice da je bio namenjen isključivo elektronskim medijima, ali i brojnih drugih nepravilnosti, koje je ova opština odbila da otkloni i nakon reagovanja medijskih udruženja, Koalicija, koju čine UNS, NUNS, NDNV, ANEM i Lokal pres, nije predložila svoje kandidate za članove konkursne komisije.

Javno preduzeće “Radio Raška” iz Raške prodata je kablovsko-distributivnom sistemu Kopernikus krajem avgusta za 14.950 evra.