Trening za pisanje projekata

U okviru godišnje skupštine Lokal presa za dvesedetak novinara održana je obuka za pisanje projekata. Radionicu „Pisanje projekta za sufinansiranje medijskih sadržaja“, održanu u petak, 1. decembra, na Zlatiboru u Hotelu „Čigota“, vodila je konsutantkinja Natalija Bratuljević.FOT_6555 nata 1

Na jednodnevnoj radionici polaznici su kroz predavanja, primere i praktične vežbe mogli da nauče kako da razrade svoju ideju, napišu projekat i apliciraju za sredstva kod Ministarstva kulture i informisanja ali I lokalnih samouprava.

Radionica je organizovana u okviru projekta “Jačanje kapaciteta i održivosti lokalnih medija” čiji je cilj  podizanje kapaciteta lokalnih medija kroz obuku lokalnih novinara.

Projekat je podržan od strane organizacje NED (National Endowment for Democracy). U pitanju je privatna, neprofitna fondacija posvecćena rastu i jačanju demokratskih institucija širom sveta. Svake godine, uz finansijsku podršku američkog Kongresa, NED podržava više od 1.000 projekata nevladinih grupa iz inostranstva, koje se bore za demokratske ciljeve u više od 90 zemalja.

ned14