Srbija deset godina nakon promena

Tekstove iz istraživačkog serijala možete pronaći kao i do sada na web sajtu www.localpress.org.rs od ponedeljka, 24. maja 2010. godine. Projekat se realizuje uz finansijsku pomoć NED

 

Serijal će predstavljati sagledavanje šta se promenilo u lokalnim sredinama tokom poslednjih deset godina kada je u pitanju demokratizacija u društvu, ekonomija, lokalna uprava kroz  17 istraživačkih tekstova.

 

Učešće redakcija se ogleda u prenošenju i pisanju tekstova na zadatu temu. Iz sredstava NED realizatorima projekta će biti isplaćena naknada za troškove papira, štampe i pisanje tekstova.

 

U serijalu će učestvovati 17 redakcija: „Vesti” Užice, „Čačanske novine” Čačak, „Vranjske” Vranje, „Polimlje” Prijepolje, „Borske novine” Bor, „Somborske novine” Sombor, „Grad” Kruševac, „Naše novine” Odžaci, „Bečejski mozaik” Bečej, „Reč naroda” Požarevac, „Takovske novine” Gornji Milanovac, „Morava pres” Velika Plana, „Lozničke novine” Loznica, „Sremske novine” Sremska Mitrovica, „Kolubara” Valjevo i TV „Forum koji će napraviti polučasovnu televizijsku emisiju o ovom serijalu.

 

Logo: NED

Logo: Local Press

Tekstovi napisani u okviru projekta: