SKGO: Nagradni konkurs za medijske priloge o lokalnoj samoupravi

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i ove godine raspisala je konkurs za najbolje medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi „Drugačije od drugih“.

Konkurs za novinare lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija objavljen je u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“ koji finansira Vlada Švedske i otvoren od 15. aprila do 15. oktobra 2019. godine.

Teme konkursa su: EU integracije, zaštita životne sredine, unapređenje poslovne klime, prevencija i upravljanje vanrednim situacijama, kао i rodna ravnopravnost i ljudska prava na lokalnom nivou.
Raspisivanjem ovog konkursa SKGO želi da istakne važnost i ulogu lokalnih vlasti u ovim oblastima, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga koje pružaju građanima.

U okviru konkursa „Drugačije od drugih“ biće dodeljeno ukupno pet nagrada, a autori najboljih priloga biće nagrađeni laptop računarima.

Priloge treba poslati Službi za informisanje SKGO elektronskim putem na zeljko.krnetic@skgo.org i milos.obradovic@skgo.org, ili poštom na adresu: Stalna konferencija gradova i opština – Služba za informisanje, Makedonska 22/VIII, 11000 Beograd, sa naznakom – Medijski konkurs „Drugačije od drugih“.

Ocenu o najboljim medijskim prilozima doneće nezavisni žiri, koji čine urednici vodećih redakcija: Nada Gogić (RTS), Veselin Simonović (Blic), Zoran Sekulić (Fonet), Vladan Samardžić (Večernje novosti) i Srđan Bošković (Radio Beograd 1).