Radionica „Mediji i medijske manipulacije“

Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija „Lokal pres“ Kragujevac, u saradnji sa Dojče vele akademijom, organizuje dvodnevnu online radionicu „Mediji i medijske manipulacije“ za 12 polaznika srednjoškolaca i studenata.

Radionica će biti organizovana 18. i 19. avgusta 2022. godine putem ZOOM platforme, a namenjena je mladima od 15 do 30 godina.

U okviru radionice polaznici će naučiti kako se piše vest, zatim steći veštine potrebne za identifikovanje različitih strategija manipulisanja prisutnih u medijima, te razlikovanje dezinformacija od činjenica, ali i saznati u kojoj meri medijski sadržaji utiču na pojedince i drušrvo.

Treneri: Marija Obrenović, novinarka portala Pressek i saradnica PU „Lokal pres“, Nebojša Trifunović, novinar „Lozničkih novosti“

Učešće na radionici je besplatno.

Prijavljivanje za radionicu traje do 15. avgusta 2022. godine popunjavanjem formulara na ovom linku https://bit.ly/3mUBame

Radionica se organizuje se u okviru projekta „Young Media“ koji zajednički sprovode Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija „Lokal pres“ i Dojče vele akademija.

 

Za sve informacije možete se obratiti na mail maraobrenovic@gmail.com ili na telefon 060 37 47 049.