Projekat „Generacija ZED u lokalnim medijima“ – šansa za mlade i medije

Na 27. Skupštini Asocijacije nezavisnih lokalnih medija „Lokal Pres“, održanoj u Vrnjačkoj Banji, predstavljen je projekat „Generacija ZED u lokalnim medijima“. Cilj projekta je da doprinese većoj zastupljenosti mladih u kreiranju medijskih sadržaja, i, u isto vreme, pomogne lokalnim medijima da dopru do mlađe publike.

Putem 30 medijskih priloga, mladi novinari i novinarke, koji su bili polaznici neke od novinarskih radionica „Lokal presa“, kreiraće sadržaje za mlade koji će biti ponuđeni lokalnim medijima, članicama „Lokal presa“ za besplatno prenošenje na onlajn izdanjima i društvenim mrežama. Tako će se doprineti većoj zastupljenosti mladih u kreiranju medijskih sadržaja i većoj otvorenosti lokalnih medija za inicijative i teme zanimljive mladima, pre svega preko društvenih mreža kao glavnih komunikacionih kanala koje mladi koriste. Ovo bi trebalo da pomogne lokalnim medijima da prošire publiku, pre svega u mlađoj populaciji, do koje teško dopiru, kaže Anđelija Stanimirović, urednica na projektu i glavna i odgovorna urednica portala „Youth Vibes“.

„Generacija ZED u lokalnim medijima“ je nastavak projekata koje je Lokal Pres sprovodio prethodnih godina i čiji je cilj bio povećanje broja sadržaja za mlade.

Mlade novinare i novinarke predvodiće dvoje urednika. Uz Anđeliju Stanimirović, urednik na projektu biće i Lazar Simić, koji kaže da je ovo kulminacija svih aktivnosti koje su sprovodili u minule četiri godine. Konkurs za učešće u projektu je u toku a mogu se prijaviti mladi starosti od 15 do 30 godina, koji imaju neka iskustva u novinarstvu. Simić kaže da su teme koje zanimaju mlade i stariju publiku suštinski iste, ali ih razlikuje način prezentovanjalj i konzumacije.

Zainteresovani mogu poslati prijave do 7. oktobra na email: konkurs@localpress.org.rs, a dodatne informacije mogu potražiti na instagram stranicama „Lokal pres“ i „Za sadržaje za mlade“.

 

 

Izvor: Foruminfo.rs

Snimak „Generacija ZED u lokalnim medijima“ – šansa za mlade i medije

 

Linkovi ka objavljenim tekstovima:

  1. Lenka Zarev: Osamostaljivanje u inostranstvu i studije elektrotehnike