Prezentacija Bele knjige o projektnom finansiranju medija

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja organizuje okrugli sto „Konkursno sufinansiranje javnog interesa u sferi javnog informisanja – odakle smo došli i kuda idemo?“, koji će se održati u četvrtak 2. juna 2016, sa početkom u 13 časova, u prostorijama Medija centra Vojvodine (Zmaj Jovina 3/I, Novi Sad).
Na skupu će govoriti predstavnici međunarodne zajednice, međunarodnih organizacija, medijski eksperti, kao i predstavnici udruženja okupljenih oko Koalicije.
Na skupu će biti prezentovana i „Bela knjiga konkursnog sufinansiranja javnog interesa u sferi javnog informisanja“, u kojoj je sadržana analiza i drugi rezultati jednogodišnjeg monitoringa ovog procesa od strane NUNS-a, UNS-a, NDNV-a, ANEM-a i Lokal presa.
Bela knjiga“ sadrži i preporuke na koji način se može unaprediti ovaj proces, koji je od suštinskog značaja za medijsku reformu, a izradila ju je ekipa NDNV-a na osnovu podataka koje smo prikupili tokom godinu dana praćenja konkursa na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou.
„Bela knjiga“ je objavljena u okviru projekta “Biti ili ne biti za medijsku reformu u Srbiji – nadgledanje projektnog sufinansiranja medija”, kojeg su podržale Ambasada Velike Britanije i Ambasada Australije u Srbiji.
Na skup su pozvani predstavnici republičke, pokrajinske i lokalnih vlasti, kao i predstavnici medija, drugih medijskih i novinarskih udruženja, građanskog društva, nacionalnih saveta…

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja
Udruženje novinara Srbije
Nezavisno udruženje novinara Srbije
Nezavisno društvo novinara Vojvodine
Asocijacije nezavisnih elektronskih medija
Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija Local press