Pozorište koje oslikava stvarnost

Festival A.N.F.I teatar je pozorisni dogadjaj koji je nastao kao protest mladih članova Grupe ,,Grupa“. Mladi glumci nisu imali prostor gde bi prezentovali svoj talenat, pokazali svoj rad i trud. Osnivač grupe i organizator festivala, Vladan Slavković, odlučio je da u zavisnosti od tematike predstave izabre odgovarajući ambijent, pa je tako prva predstava odigrana  u dvorištu škole ,,IV kraljevacki bataljon“.

Od tada je prošlo pet godina. Kraljevo će od 2. do 7. jula ove godine biti domaćin mladim talentima iz različitih krajeva Srbije. Festival predstavlja umetnički poduhvat kroz koji se publici  predstavlja slika naše današnjice – roditelji da se zapitaju čemu su izložena njihova deca, dok se deca poistovećuju sa dešavanjima odigrane predstave.

Na festivalu publika će moći da vidi predstave koje promovišu alternativnu misao i pomeraju granice. Polaznici Grupe “Grupa” željno čekaju da vide prvu na repertoaru predstavu ,,Otpor“ i poslednju ,,Beton Mahala“ koju izvode mladi iz Novog Pazara.

Težnja organizatora ovog festivala jeste da u svoj grade vrate mlade kraljevačke umetnike, da vrate kraljevackoj pozorišnoj sceni ono što je njeno. Ovaj festival svake godine poseti oko 1.000 ljudi.

Edina Kavazović