Pozivamo Vas na konkurs PRESS PHOTO SRBIJA!

Centar za razvoj fotografije (CRF) raspisao je 14-ti konkurs za izbor najbolje fotografije u domaćim medijima „Press Photo Srbija“.

Autoru najbolje medijske fotografije biće dodeljena glavna nagrada u iznosu od 1.000 evra. Konkurs je otvoren do 1. marta.  

 

 “Press Photo Srbija” promoviše autorski pristup, vizuelnu kreativnost i inovativna umetnička rešenja u dokumentarnoj fotografiji, kao i nove tendencije u savremenoj fotografskoj umetnosti.

Projekat obuhvata okupljanje žirija koji se sastoji od najvećih domaćih i stranih stručnjaka iz oblasti fotografije, odabir i dodeljivanje nagrada za najbolje medijske fotografije u domaćim medijima, štampanje kataloga i seriju izložbi po gradovima Srbije, uz fotografske radionice. Od 2010. godine deo je zvanične postavke na Atinskom foto festivala, a od ove godine izložba “Press Photo Srbija” biće prikazana u Srpskom kulturnom centru u Parizu.

Na ovogodišnjem konkursu “Press Photo Srbija” biće izabrane najbolje fotografije ili foto-reportaže u kategorijama: Blic vest, Vest, Ličnosti u vestima, Portret, Sport, Svakodnevni život, Nauka, Umetnost, Priroda ili Ilustracija.

 

Svečano proglašenje pobednika, uručivanje nagrada, kao i prva izložba

biće održani u Beogradu. Izložba se organizuje i u drugim gradovima Srbije, među kojima su: Niš, Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Čačak, Jagodina, Gornji Milanovac,

Kragujevac, Vranje i Paraćin. Izložba je uvrštena u zvanične prateće

programe filmskih festivala u Nišu i na Paliću.

 

Pravo učešće na konkursu imaju svi medijski fotografi, državljani Srbije, koji su fotografije snimili u Srbiji ili bilo gde u svetu, kao i strani fotografi koji su fotografije snimili na teritoriji Srbije 2011. godine.  

 

Sve informacije o uslovima učešća na konkursu „Press Photo Srbija“ kao i

potrebni formulari mogu se naći na veb stranici www.crf.rs, na linku PRESS

PHOTO SRBIJA.

 

Na prošlogodišnji konkurs pristiglo je više od 1.500 fotografija, od kojih je 150 prikazano na izložbi , a glavnu nagradu, u vrednosti od 1.000 evra, dobio je Marko Đoković, autor

fotografije „Parada ponosa“.

 

Članovi prošlogodišnjeg žirija bili su: Aleksandar Kelić, fotograf, član ULUPUDS-a,  Branimir Karanović, profesor fotografije na beogradskom Fakultetu primenjenih umetnosti, takođe član ULUPUDS-a, Dalibor Danilović, fotograf, Zvezdan Mančić, predsednik Centra za razvoj fotografije, Reiner Riedler, austrijski fotograf iz Anzenberger Agency, Milanka Todić, profesor istorije umetnosti na beogradskom Fakultetu primenjenih umetnosti.

 

 

 

S poštovanjem

 

 

Zvezdan Mančić

Menadžer projekta Press Photo Srbija

 

 

Kontakt:

+381 63 399 449

office@crf.rs