Povećajte svoju publiku: Ispričajte jednu priču na više medijskih platformi!

Da li ste novinar/ka koji/a želi da bolje razume aktuelne trendove kod publike i izazove medija u digitalnom dobu? Želite li da kreirate sadržaje koji su prilagođeni mobilnim uređajima i angažujete svoju publiku kroz moćne novinarske priče na više medijskih platformi?

U okviru projekta  Podizanje kvaliteta vesti i nezavisnog novinarstva u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj Thomson Media je pripremio onlajn kurs o multiplatformskom novinarstvu. Ovaj kurs je vaša početna tačka za razvoj ideja,  načina razmišljanja i rada na više platformi i kreiranja angažovanog novinarskog sadržaja za širu publiku.

Kroz kurs ćete saznati više o tome kako je tehnologija zauvek promenila svet medija. Saznaćete kako da privučete i angažujete publiku koja se okreće novim vrstama sadržaja, formata i platformi. Kurs će vam dati osnovna oruđa za proizvodnju medijskih sadržaja prilagođenim različitim potrebama i očekivanjima vaše publike.  Na kraju, naučićete i kako medijske organizacije treba da reaguju na promene u svetu medija, i koje su najbolje prakse za ciljanje publike  na različitim platformama.

 

TOKOM KURSA ĆETE NAUČITI:

  • Kako se navike u praćenju vesti kod publike menjaju pod uticajem tehnologije;
  • Kakav sadržaj publika očekuje na različitim platformama;
  • Kako se mediji prilagođavaju promenjivim navikama publike;
  • Kako da kreirate i prilagodite medijske sadržaje za više platformi.

 

Ovaj onlajn kurs je razvio Aleksandar Manasiev, iskusni novinar, trener i medijski konsultant koji je u poslednje četiri godine radio kao urednik digitalnog medija VidiVaka.

Aleksandru se pridružio i Chris Birket, medijski stručnjak i konsultant se značajnim iskustvom u vođenju  televizijskih, radio i digitalnih redakcija i razvoju i plasiranju različitih kanala i usluga na svim kontinentima, uključujući Sky News i BBC News Channel.

Onlajn kurs sadrži i doprinose sledećih kolega iz regiona:

  • Bojan Cvejić, izvršni direktori i glavni i odgovorni urednik onlajn izdanja dnevnog lista Danas koji je upravljao uspešnom transformacijom ovog lista u jedan od najčitanijih onlajn medija u Srbiji.
  • Mite Kuzevski, izvršni direktor Fondacije IDEA i jedan osnivača Vidi Vaka, prvog uspešnog onlajn medija u Makedoniji.
  • Elira Kadriu, iskusna  multimedijalna novinarka televizije Citizen Channel iz Albanije koja prati trendove i najbolje prakse u proizvodnji sadržaja za više medijskih platformi.

Prijavite se: steknite sertifikat Thomson Fondacije i postanite multiplatformski novinar!

Link na stranicu gde se možete registrovati, a potom i upisati na kurs: Multiplatformsko novinarstvo

Za više informacija o onlajn kursu mobilnog novinarstva i projektu u okviru kojeg se sprovodi kontaktirajte Maju Vasić-Nikolić putem e-maila na majavn@thomsonfoundation.org.

Onlajn kurs sprovodi Thomson Media u okviru projekta  Podizanje kvaliteta vesti i nezavisnog novinarstva u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj,  koji implementira BIRN Hub u partnerstvu sa Thomson Media gGmbH, Međunarodnom federacijom novinara, Unijom evropskih emitera , Centralnim evropskim univerzitetom Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope, Centrom za istraživačko novinarstvo CGNezavisnim sindikatom novinara i medijskih radnika Makedonije i organizacijama BIRN Albanija i BIRN Srbija.


Ovaj projekat se realizuje uz podršku Evropske unije kroz Program treninga i podrške poboljšanju kvaliteta i profesionalizma u novinarstvu.