Potpišite peticiju „ZA sadržaje za mlade“

Poslovno udruženje Asocijacije lokalnih i nezavisnih medija „Lokal pres“ prikuplja potpise za online peticiju „ZA sadržaje za mlade“. Cilj  peticije je da se obavežu gradovi i opštine da na informisanje mladih usmere više sredstava.

Gradovi i opštine izdvajaju značajna sredstva za sufinansiranje projekta iz oblasti javnog informisanja. Međutim, vrlo mali procenat tog novca namenjen je informisanju mladih.

U 10 gradova i opština (Bor, Čačak, Loznica, Kruševac, Kraljevo, Raška, Sremska Mitrovica, Šabac, Varvarin i Vrnjačka Banja) za dve godine je medijima raspodeljeno ukupno 283.392.000 dinara.

Tek 5,67 % tih sredstava bilo namenjeno informisanju mladih.

Mladi uzrasta od 15 do 30 godina čine 16,5 % stanovništva u ovih 10  lokalnih sredina.

Zbog toga je Poslovno udruženje Asocijacije lokalnih i nezavisnih medija „Lokal pres“ pokrenulo zagovaračku inicijativu „ZA sadržaje za mlade“.

Naš cilj je da se u lokalnim budžetima obezbede sredstva za kreiranje medijskih sadržaja za mlade, da se u informisanje mladih uloži više nego što je to bio slučaj do sada.

Pomozite nam da taj cilj ostvarimo.

Potpišite peticiju na LINK-U

Zagovaračka inicijativa „ZA sadržaje za mlade“ sprovodi se u okviru programa „Aktivni građani – bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“ koji realizuje BOŠ uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).