Opština Raška: Uskoro konkurs za medije

U opštini Raška najavljuju da će javni poziv za sufinasiranje medijskih projekata biti raspisan u narednih par nedelja.Opstina_Raska-grb-400x400

Kako objašnjavaju u ovoj opštini, konkurs do sada nije objavljen, jer se čekalo na završetak postupka privatizacije lokalne Radio televizije Raška. Kako je 28. septembra potpisan ugovor o prodaji kapitala ovog medija sa Društvom za radio i televizijske aktivnosti „Kopernikus Cable Network”, stekli su se uslovi za raspisivanje konkursa, najavljuju iz kabineta predsednika opštine, Ignjata Rakitića.

Inače, budžetom opštine Raška za 2015. godinu predviđeno je 26.342.000 dinara za finansiranje informisanja, što je 2,54% ukupnog budžeta. Opština je do sada izdvajala sredstva za programske sadržaje RTV Raška i za plate zaposlenih, kojih je pre privatizacije bilo trideset i četvoro. I naredne godine, u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima, lokalna samouprava će izdvojiti sredstva za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja i raspisati konkurs za dodelu sredstava.