Opština Odžaci izmenila rešenje o imenovanju komisije

Opština Odžaci je nakon sugestija Kolalicije novinarskih I medijskih udruženja usvojila novo rešenje o imenovanju članova stručne komisije za pregled projekata pristiglih na Konkurs za sufinasiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja.

 

Naime, prvobitno rešenje nije bilo u potpunosti u skladu sa Pravilnikom Ministarstva kulture i informisanja, koji predviđa ’’ da se većina članova komisije imenuje na predlog novinarskih i medijskih udruženja ukoliko takav predlog postoji ’’.

Nadležni u opštini Odžaci su nakon što im je Koalicija ukazala na uočenu manjkavost, rešenje blagovremeno ispravili i uskladili ga sa odredbama Pravilnika o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

 

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja, koju čine Udruženje novinara Srbije, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija i  Lokal pres, radi opsežan monitoring sprovođenja medijskih zakona i rada nezavisnih komisija za sufinansiranje medijskih projekata u skladu sa javnim interesom.