Obučeni evaluatori – članovi Lokal presa

Za članove Lokal presa, koji kao članovi komisija za ocenjivanje projekata učestvuju na lokalnim i konkursima Ministarstvo kulture, organizovana je u subotu, 3. decembra, jednodnevna obuka na Zlatiboru u Hotelu „Čigota“.FOT_6946 nata 2

Radionicu, koju je vodila konsultantkinja Natalija Bratuljević, pohađalo je dvadesetak novinara i urednika sa liste predstavnika PU ‘’Lokal pres’’.

Polaznicima je predstavljen je Priručnik za članove komisija za ocenjivanje projekata za ostvarivanje javnog interesa u javnom informisanju nastao na inicijativu Koalicije novinarskih i medijskih udruženja koju čine Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Udruženje novinara Srbije (UNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) i PU Lokal pres (LP).

Radionica je organizovana u okviru projekta “Jačanje kapaciteta i održivosti lokalnih medija”, čiji je cilj  podizanje kapaciteta lokalnih medija kroz obuku lokalnih novinara.

Projekat je podržan od strane organizacje NED (National Endowment for Democracy). U pitanju je privatna, neprofitna fondacija posvecćena rastu i jačanju demokratskih institucija širom sveta. Svake godine, uz finansijsku podršku američkog Kongresa, NED podržava više od 1.000 projekata nevladinih grupa iz inostranstva, koje se bore za demokratske ciljeve u više od 90 zemalja.

ned14