NUNS doneo rešenje o finansiranju projekata u programu “U vašem fokusu”

U fokusu 340-x-90Deset medijskih projekata biće finansirano sa 40.000 evra u okviru programa podrške “U vašem fokusu”

Nezavisno udružene novinara Srbije, na osnovu predloga tročlane nezavisne komisija, donelo je rešenje o raspodeli sredstava u okviru programa podrške lokanim štampanim i onlajn medijima “U vašem fokusu”. Rešenjem je predviđeno da se finansira realizacija deset medijskih projekata sa ukupno 40.000 evra, u dinarskoj protivrednosti.

NUNS ovaj program realizuje u u saradnji sa partnerskim organizacijama – Poslovnim udruženjem Lokal pres i Topličkim centrom za demokratiju i ljudska prava.

Na konkurs koji je trajao od 06. maja do 1. juna 2016. prijavljeno je 45 projekata medija iz raznih krajeva Srbije, a vrednost ukupno traženih sredstava je 195.349.7 evra.

Program podrške je deo projekta “U fokusu” koji finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji.

Opšti cilj Programa je doprinos podizanju svesti građana o važnosti vladavine prava i osnovnih ljudskih prava.

Specifični cilj Programa je podrška kvalitetnoj medijskoj produkciji u oblasti vladavine prava, posebno u izveštavanju iz oblasti javnih finansija i osnovnih ljudskih prava s fokusom na radno pravo.

Rešenje o raspodeli sredstava u okviru programa podrške “U vašem fokusu” objavljuje se na sajtu NUNS–a www.nuns.rs i sajtovima Poslovnog udruženja Lokal pres www.localpress.org.rs  i Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava www.topcentar.org.rs.

Rešenje o raspodeli sredstava u okviru programa podrške “U vašem fokusu” možete pogledati u prilogu/ovde.nuns u fokusu