Nagrade za najbolje priloge polaznika radionica PU „Lokal pres“

Poslovno udruženje Asocijacije lokalnih i nezavisnih medija „Lokal pres“ nagradilo je najaktivnije polaznike svojih radionica.

Naime, tokom jula i avgusta, u okviru „Young Media“ projekta  Lokal pres je organizovao dve  online radionice za srednjoškolce i studente. Najaktivniji polaznici iz ranijih generacija imali su priliku da pohađaju radonicu za video fotografiju i društvene mreže, a novi polaznici su i ove godine savladali osnove novinarstva.

Tokom leta nije bilo samo učenja, već su polaznici  kreirali vrlo zanimljive tekstove, videe, fotografije… Najbolji  radovi i ovoga puta su nagradjeni.

Imena nagrađenih učesnika objavljena su na Brawe New Media Forumu 2020, onlajn konferenciji na kojoj su učestvovali medijski kreativci i stručnjaci sa svih kontinenata, organizovanoj u periodu od 26. do 28. novembra.

Među polaznicima radionice za video, fotografiju i društvene mreže nagrađeni su::

Vaučerom za kupovinu u Gigatronu u vrednosti od 35.000 dinara-Isidora Bogavac  iz Kraljeva za dizajn vizuala pod nazivom „Tri brza i laka recepta za studente“.

Takođe, vaučerom za kupovinu u Gigatronu u vrednosti od 35000- Ivan Trifunović  iz Loznice za video prilog „Skejteri u Loznici“

Slušalicama Samsung Galaxy Buds  nagrađeni su:

Lazar Simić  iz Kraljeva –  za video „Proces stvaranja“

Nikola Petrović  iz Loznice  –  za fotografiju „Ovčica“

I Jovana Jović  iz Niša – dizajn logoa kampanje ZA sadržaje za mlade

Među polaznicima Letnje novinarske škole  nagrade su osvojili:

Minja Milovanović  iz Kraljeva– vaučer u vrednosti od 35000 dinara za kupovinu  za video prilog o mladom bubnjaru iz Kraljeva Đurađu Đuričiću

Slušalicama Samsung Galaxy Buds  nagrađeni su još:

Ralja Jarkovački  iz Pančeva–  za reportažu o Milošu Jankoviću graditelju tambura iz Kikinde pod naslovom – „Tamburaški Stradivari“

Vojin Lešević  iz Kraljeva–  za tekst o kraljevačkom rok bendu „Grimizna sila“  pod naslovom Rok kultura kod mladih

Kristina Cvetković  iz Bele Palanke)–  nagrada za turističku reportažu o Beloj Palanci

Anđela Lukić  iz Loznice–  za reportažu „Odmor u doba korone – Zlatibor idealno mesto“

Sanja Prvulović  iz Bora–  za tekst intervja sa Nemanjim Prvulovićem, studentom tehnološkog inženjerstva na Tehničkom fakultetu u Boru, pod naslovom „U potrazi za boljom budućnošću“

Projekat „Young Media“ zajednički sprovode Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija „Lokal pres“ i Dojče vele akademija.