Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo konkurse za projektno sufinansiranje medija

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je danas, 1. marta, šest konkursa za projektno sufinansiranje iz oblasti informisanja, u cilju podizanja kvaliteta medijskih sadržaja i podrške medijima i novinarima u objektivnom i pravovremenom informisanju građana Srbije.

Rok za prijavu projekata je do kraja marta, a pravo učešća na konkursima imaju izdavači medija čiji medij je upisan u Registar medija koji se vodi u Agenciji za privredne registre, sa podacima upisanim u skladu sa Zakonom i pravna lica, odnosno preduzetnici koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja i koji prilože dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija.

„Za sufinansiranje projekata koji budu odabrani na konkursima, Ministarstvo kulture i informisanja opredelilo je 262 miliona dinara, čime je budžet u svim kategorijama uvećan u odnosu na prethodnu godinu“, saopštilo je juče Ministarstvo, a prenosi sajt Udruženja novinara Srbije .

Ministarstvo je donelo i novi Pravilnik o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, a novim konkursom predbviđeni su i obrasci nešto drugačiji od prošlogodišnjih.

Informacije o kokursima mogu se pronaći na stranici: http://www.kultura.gov.rs/cyr/konkursi

I na fejsbuk stranici Lokal presa https://www.facebook.com/asocijacijalp/?ref=hl