Mediamocracy kamp Sarajevo: Najlepše fotografije sa Vrela Bosne

„Fotografija u medijima“ tema je četvorodnevne radionice u okviru Mediamocracy kampa u Sarajevu. Radionicu je pohađalo 10 devojaka i mladića iz 6 gradova Srbije.

Prvog dana Mediamocracy kampa Nebojša Raus, iskusni fotograf,  polaznicima je predstavio  osnove dobre fotografije i istoriju fotografije. Kadrovi, perspektiva i filteri, bili su neke od mnogih tema na današnjoj radionici. Kako bi radionica bila efektivnija učesnici su otišli da posete Vrelo Bosne. U pratnji predavača  i u prirodi imali su priliku da oprobaju svoje veštine fotografisanja.

Mislim da o tome ne treba pričati, već samo gledati fotografije i uživati. Nakon dva i po sata savijanja, trčanja, pomeranja punih rekvizita i drugih pomoćnih sredstava, nastale su fotografije koje pričaju razne zanimljive priče. Pogledajte i uverite se.

Mediamocracy kamp realizovan je kroz projekat Young Media u organizaciju Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS), a u saradnji sa Lokal Presom i Asocijacijom Medija uz podršku DW Akademie i Republike Nemačke- Federalnog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj.

Autorka teksta: Sofija Đurić, polaznica radionice Fotografija u Medijima