Lokalni stvaraoci – glas plus

PU “Lokal pres“ od ponedeljka, 8. novembra počinje realizaciju projekta pod nazivom “Lokalni stvaraoci – glas plus“, koji sufinansira Ministarstvo kulture Republike Srbije. Visina odobrenih sredstava za realizaciju dela projekta  iznosi  667.360,00 dinara a namenjena je za podsticanje višeg nivoa informacionih tehnologija u lokalnim medijima

 

 Cilj projekta je podsticanje, razvijanje,  prepoznavanje i vrednovanje kulturnog identiteta kroz serijal lokalnih informacija na temu podizanja nivoa informisanosti gradjana o dostignućima lokalnih stvaraoca u oblasti kulture iz lokalnih sredina kroz povezivanje lokalnih pisanih medija i internet glasila Takodje, ovaj projekat podrazumeva podsticanje predloženih aktivnosti da se sprovedu kroz viši nivo informacionih tehnologija koje će u budućnosti uticati na povećanje kapaciteta lokalnih medija.

 

Zadatak  projekta “Lokalni stvaraoci – glas plus“ je da kroz povezivanje internet glasila na teritoriji čitave Srbije i lokalnih medija članica PU “Lokal pres“ promoviše kulturni identitet gradjana kroy priče iz lokalnih sredina na teritoriji čitave Srbije.

 

U realizaciji projekta učestvuju 12 redakcija.

Tekstovi napisani u okviru projekta: