Lokalni mediji u digitalnom okruženju

Projekat “Lokalni mediji u digitalnom okruženju“ sufinansiran od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije  doprinosi unapređenju digitalnih, tehničkih i marketinških veština novinara i medijskih radnika, razvoju novih poslovnih modela i transformaciji tradicionalnih medija u digitalnom dobu.

Tokom projekta  realizovaće se dve dvodnevne radionice  do kraja 2022. godine na kojima će učestvovati 30 novinara, menadžera i agenata prodaje oglasnog prostora iz lokalnih medija članica „Lokal presa“. Dvodnevna radionica “Kako napraviti kratki video“,  osnažiće lokalne novinare u procesu snimanja i objavljivanja kratkih video priloga na online platformama.

Druga radionica  je jednodnevna i vezana je za digitalni marketing i potrebe lokalnih medija da prošire svoja znanja na tu temu.

Projekat će trajati u periodu od jula do kraja decembra 2022. godine.

Ovaj projekat je sufinansiran iz Budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.