Letnja novinarska škola u Banji Koviljači

Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija Lokal pres, u saradnji sa Dojče vele akademijom, organizovalo  je „Letnju novinarsku školu“  za 13 polaznika – srednjoškolaca iz Šapca, Loznice i Sremske Mitrovice.

Obuka je organizovana u periodu od 22. do 27. juna 2019. godine u hotelu “Royal Spa” u Banji Koviljači.

Polaznici su imali priliku da se upoznaju sa temama kao što su etika u novinarstvu, pisanje vesti, novinarske forme, TV novinarstvo, radio novinarstvo, novinarstvo u štampanim medijima, ali I novim medijima, te korišćenju društvenih mreža i novih vidova medijskog izražavanja.

Predavači su im bili novinari Zorica Višnjić i Nebojša Trifunović iz Lozničkih novosti, Tanja Trifković iz Glasa Podrinja, Isidora Kovačević sa Televizije Šabac, Stevo Lapčević iz Sremskih novina i Marija Obrenović iz PU Lokal pres.

U okviru obukeje simulirana i konferencija za novinare na kojoj je na pitanja polaznika odgovarala Tanja Matić Glišić, načelnica odeljenja za društvene delatnosti Grada Loznice.

Tokom jula i avgusta, srednjoškolci, učesnici programa, imaće i stručnu praksu u lokalnim medijima  – Sremskim novinama, Lozničkim novostina, Podrinskim i Glasu Podrinja.

Najboljim polaznicima na kraju prakse biće uručene nagrade – tableti. Pored toga, najbolji polaznici biće u prilici da pohađaju i napredni tečaj medijske fotografije.

“Letnja novinarska škola“ organizuje se u okviru projekta „Young Media“ koji zajednički sprovode Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija Lokal pres i Dojče vele akademija.