Kote sijam amen odothe, phrala? -“Gde smo mi tu brate?“

U okviru projekta koji je sufinansiran  od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, biće realizovano ukupno 10 medijskih sadržaja na romskom jeziku koji će biti prevedeni i na srpski jezik.

Na ovaj način doprineće se  povećanoj informisanosti romske populacije na temu pristupa usluga socijalne zaštite u Beogradu i Nišu, višem stepenu raznovrsnosti medijskih sadržaja na romskom jeziku i očuvanju jezičkog identiteta romske manjine. Takođe, podstaći će se i razvoj saradnje romskih novinara kroz međusobnu razmenu sadržaja. Akcenat medijskih priloga su socijalne usluge koje nisu u dovoljnoj meri poznate Romima: smeštaj u domovima za stare, u prihvatilištima za žrtve nasilja, stanovanje uz podršku, obezbeđenje pomoći u kući i ličnog pratioca za potrebe osoba sa invaliditetom.

Vreme trajanja projekta je od 1.8. do 31.decembra 2022. godine. Partneri na projektu pored PU “Lokal pres“ su Romski Medijski Servis i produkcija Roma World.

Ovaj projekat je sufinansiran iz Budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.