Klub žena u medijima “Zorica Višnjić“

Na dvadesetsedmoj godišnjoj Skupštini PU “Lokal pres“, održanoj u Vrnjačkoj Banji, osnovan je Klub žena u medijima koji je dobio ime po iznenada preminuloj koleginici i nekadašnoj predsednici Upravnog odbora Zorici Višnjić.

 

Osnivanje Kluba zasniva se na potrebama medijskih radnica koje su prepoznate u zaključcima istraživanja o položaju i ulozi žena u lokalnim medijima sprovedenom krajem 2021. godine od strane Poslovnog udruženja asocijacije lokalnih i nezavisnih medija “Lokal pres“.

Dvadesetsedma Skupština PU “Lokal pres“ održana u Vrnjačkoj Banji 29. i 30. septembra okupila je preko šezdeset učesnika, predstavnika lokalnih medija.

Tema ovogodišnje Skupštine je bila tranzicija tradicionalnih medija u digitalnom dobu. Na njoj su učesnici imali priliku da razmene iskustva i razgovaraju o aktuelnim problemima u medijskoj sveri, da se informišu o projektnim aktivnostima i rezultatima koje je Udruženje postiglo u protekle četiri godine.

Ovogodišnja Skupština je bila izborna.Članice su izabrale novi Upravni odbor koji će u naredne četiri godine imati priliku da zastupa interese lokalnih medija udruženih u Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija “Lokal pres“.

Novi Upravni odbor čine: Marija Obrenović /Pressek, Kragujevac/, Tanja Trifković /Glas Podrinja, Šabac/, Nadežda Tošić /Užicemedia, Užice/, Vladimir Malešić /Televizija Forum, Prijepolje/, Ljiljana Stojanović /Jugpress, Leskovac/ i Dragan Đorđević /Sremske novine, Sremska Mitrovica/.

 

Održavanje Dvadesetsedme Skupštine PU “Lokal pres“ omogućeno je kroz aktivnosti projekta “Jačanje kapaciteta lokalnih medija” koji je podržan od strane  National Endowment for Democracy (NED).