Debata o projektnom sufinansiranju medijskih sadržaja u Boru

Nacrt Strategije razvoja sistema javnog informaisanja u Republici Srbiji postavlja dobar temelj za rešavanje uočenih problema u konkursnom finansiranju projekata proizvodnje medijskih sadržaja od javnog interesa na lokalu. Dobra rešenja iz strategije, ipak, trebalo bi da budu pretočena u zakonske i pozakonske akte, kako bi mogla da budu primenjena, zaključak je debate koju je PU Lokal pres organizovao u Skupštini grada Bora, u četvrtak 7. novembra.

Stojan Marković, predstavnik radne grupe za izradu medijske strategije predstavio je tok izrade ovog dokumenta, dok je Zvonko Damnjanović, član UO PU Lokal pres, govorio između ostalog o svojim iskustvima u radu u komisijama.

U debati su učestvovali i Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, Milena Stojanović Kožović, gradska većnica za kulturu i informisanje, predstavnici stručnih službi lokalne samouprave grada Bora, lokalnih organizacija civilnog društva i lokalnih medija.

Cilj debate bio je poboljšane razumevanja i unapređenje komunikacije među svim lokalnim akterima, kako bi proces projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog interesa na lokalu bio unapređen.

Debata pod nazivom „Projektno sufinansiranje u lokalnim sredinama“ bila je poslednja od tri planirane debate u okviru projekta „Primena medijske regulative u lokalnim sredinama“, finansijski podržana og od strane Misije OEBS-a u Srbiji.