BOŠ_Mediji i mladi za demokratski razvoj_Poziv za podnošenje projektnih ideja

Beogradska otvorena škola (BOŠ) raspisuje poziv za podnošenje projektnih ideja (concept note) za podršku tokom 2021/2022. godine u okviru programa finansijske podrške partnerstvima između medija i udruženja mladih ili udruženja za mlade, fondacija i zadužbina koje se bave pitanjima mladih.

Rok za podnošenje predloga projekata je sreda, 4. avgust do 15:00 časova.

PRIJAVI SE

 

Program podrške se sprovodi u okviru projekta Mladi i mediji za demokratski razvojkoji je podržan od strane Ambasade Švedske u Srbiji. Biće podržane organizacije koje doprinose jačanju demokratije, unapređenju ljudskih prava i vladavini prava u Srbiji.

BOŠ će kroz finansijsku i mentorsku podršku, ali i program jačanja kapaciteta, na godišnjem nivou podržati 10 projekata, a svaki projekat će zajednički sprovoditi dva partnera, odnosno 10 OCD za mlade i 10 medija.

 

Projektna ideja (concept note) treba da se zasniva na pitanjima od zajedničkog interesa i dogovorenim vrednostima, principima i idejama, i mora da bude podneta u partnerstvu dva partnera:

  • Medija, kao partnera koji će nezavisno istraživati problem i o tome informisati javnost i tako podizati vidljivost teme, kojom se aktivistički bavi njihova partnerska OCD za mlade, stvarati pritisak javnosti da se o prepoznatom problemu javno govori i da se, usled naraslih očekivanja javnosti, problem rešava od strane nadležnih;
  • OCD za mlade, kao partnera koji će se baviti aktivizmom u zajednici gde se projekat sprovodi, raditi na podizanju svesti o problemu, angažovati zainteresovane strane, osmisliti političku, pravnu ili institucionalnu intervenciju i javno zagovarati i sprovoditi aktivnosti koje će voditi ka rešavanju problema.

Mediji i OCD za mlade, u ovom ciklusu, mogu da konkurišu za projektnu finansijsku podršku u:

  • maksimalnom iznosu od 250.000,00 SEK po projektu (u predlogu projekta budžeti partnera će biti odvojeni, što znači da će svaki od dva budžeta biti i u maksimalnom iznosu do 125.000,00 SEK).

Poziv, smernice i formulari

 

INFO SESIJE
U cilju promocije Poziva, BOŠ će organizovati dve info sesije:

  • Novi Sad: ponedeljak, 26. jul u 12 časova, Media Info Centar (PJ SPENS Sutjeska 2/I) – ukoliko želite da dođete na info sesiju u Novom Sadu popunite ovaj formular.
  • Niš: utorak, 27. jul u 12 časova, Deli prostor (Davidova 2a) – ukoliko želite da dođete na info sesiju u Nišu popunite ovaj formular.
Live prenos obe info sesije možete pratiti na Youtube kanalu Beogradske otvorene škole.

Tokom trajanja otvorenog poziva zainteresovanim medijima i OCD za mlade na raspolaganju će biti i tim BOŠ-a putem elektronske pošte: may4dd@bos.rs