Apelacioni sud odbacio žalbu Milenijum tima, JUGpress oslobođen

Apelacioni sud u Beogradu odbacio je žalbu kompanije Milenijum tim na presudu Višeg suda. Tužba te kompanije protiv osnivača Regionalne informativne agencije JUGpress , NVO Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije i glavne i odgovorne urednice Ljiljane Stojanović  je odbačena. Tužba je podneta zbog objavljivanja izveštaja sa press konferencije Narodne stranke u Vranjskoj Banji.Tročlano veće sudija Apelacionog suda je odbacilo žalbu Milenijum tima čime je JUGpress pravosnažno oslobođen tužbe.Ovo je prva SLLAP tužba pozitivno rešena u korist medija koje je tužio Milenijum tim.

Centar  za demokratiju i razvoj juga Srbije i glavnu i odgovornu urednicu Regionalne informativne agencije JUGpress Ljiljanu Stojanović u ovom slučaju zastupao je advokat Asocijacije nezavisnih lokalnih medija „Lokal pres“ Dragan Lazarević a  udruženje je pružilo u ovom slučaju kompletnu pravnu pomoć.

 

Više informacija možete pronći na linku: https://jugpress.com/apelacioni-sud-odbacio-zalbu-milenijum-tima-jugpress-oslobodjen/